Ці продукти заспокоять ваші нерви: додайте їх до свого меню, щоб зменшити рівень стресу

Кожен з нас протягом дня переживає багато ситуацій, які можуть викликати стресову реакцію. Тоді організм виділяє так званий кортизол, гормон стресу. Коли ми перебуваємо під його впливом протягом тривалого часу, це може мати негативні наслідки для здоров’я. Що робити, щоб знизити його рівень? Просто введіть 5 продуктів в меню.

Гормон стресу

Як зазначено у визначенні, стрес — це психічна та фізична реакція організму на різноманітні впливи навколишнього середовища, відомі як стресори. Це викликає викид адреналіну, який починає впливати на нервову систему. Тоді тіло починає посилати певні сигнали, наприклад, починають тремтіти коліна, болить голова, починає битися швидше.

Коли ми переживаємо стрес, рівень кортизолу (також відомого як гормон стресу) підвищується, що стимулює нас діяти та швидше приймати рішення. Він виконує багато важливих функцій в організмі, але його надлишок дуже негативно впливає на здоров’я, наприклад, викликає деконцентрацію, проблеми з пам’яттю і сном. Крім того, він порушує гормональний баланс, навантажує серце, ускладнює розщеплення жирової тканини та сприяє абдомінальному ожирінню. Більш того, підвищення концентрації цього гормону призводить до підвищення рівня глюкози в крові і гіперглікемії.

Варто потягнутися до цих продуктів, щоб знизити кортизол

Ось чому так важливо підтримувати збалансований рівень кортизолу. Одним з найважливіших кроків для нормалізації цього гормону є введення в раціон певних продуктів. До них належать:

  • зелені овочі, багаті антиоксидантами та флавоноїдами,
  • груші та яблука, багаті клітковиною, антиоксидантами та вітаміном С,
  • горіхи, завдяки високому вмісту вітамінів групи В, заспокійливо діють на нервову систему і знижують рівень стресу,
  • жирна морська риба – найкраще джерело Омега-3 жирних кислот, які знижують артеріальний тиск і благотворно впливають на серцевий ритм,
  • бобові містять велику кількість білка і магнію, які чудово підтримують правильну роботу нервової системи.

Варто виключити солодощі, солодкі напої, алкоголь, солоні закуски, продукти, що містять трансжири та фаст-фуд.

Читайте також: