Експерти назвали найкориснішу олію для серця

Щоб захистити своє серце від хвороб, варто почати з дієти. Фахівці рекомендують прибрати шкіливі жири та визначили найкориснішу олію для серця.

Хвороби серця досі залишаються найпоширенішою причиною смерті у світі. За даними Центру контролю та профілактики захворювань США, ключовими факторами ризику є високий кров’яний тиск, високий рівень холестерину, діабет, надмірна вага , нездорове харчування, куріння або надмірне вживання алкоголю.

Як запобігти хворобам серця

Невеликі зміни способу життя можуть допомогти запобігти розвитку серцевих захворювань. Почати варто з відмови або часткового обмеження стимуляторів, таких як алкоголь або сигарети. Ці продукти, що викликають сильну залежність, смертельні для здоров’я вашого серця.

Не лише регулярна фізична активність, але й більш усвідомлений вибір їжі є основними діями, які допоможуть захистити серце.

Яка олія найкорисніша для серця

Вчені з’ясували, який жир найкорисніший для серця. Введення його в щоденний раціон може знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Відповідно до дослідження, опублікованого в журналі Американського коледжу кардіології, в якому взяли участь понад 60 000 жінок і 30 000 чоловіків вживання оливкової олії було пов’язане зі зниженим ризиком як ішемічної хвороби серця, так і серцево-судинних захворювань .

Вчені прийшли до висновку, що заміна маргарину, масла і майонезу оливковою олією допомагає знизити ризик цих захворювань.

Варто знати, що в одній столовій ложці вершкового масла міститься близько 7 грамів насиченого жиру. Для порівняння, в одній столовій ложці оливкової олії їх менше 2 грамів.

Також оливкова олія має антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть допомогти підтримувати не тільки хороше здоров’я серця, але й загальний стан здоров’я.

Заміна вершкового масла та інших менш здорових жирів оливковою олією зменшить загальне споживання насичених жирів і збільшить споживання здорових жирів, але також забезпечить ваше серце корисними антиоксидантами.

Читайте також: