Ці продукти прискорять одужання: додайте їх до свого раціону, коли захворіли
Холодна погода сприяє частішому зараженню та ослабленню організму, якому потрібна підтримка, щоб швидше прийти в форму. Правильна дієта може зіграти ключову роль у процесі одужання, забезпечуючи необхідні поживні речовини та зміцнюючи імунну систему.
Вживаємо достатню кількість рідини
Ослабленому хворобою організму може знадобитися, перш за все, сон і відпочинок. Під час хвороби може порушуватися апетит. Однак, якщо ми відчуваємо голод, варто потягнутися до страв, які мають багато користі для здоров’я.
По-перше, оптимальне зволоження організму має вирішальне значення. Крім води, можна пити овочеві та фруктові соки, щоб забезпечити організм поживними речовинами.
Можна приготувати смузі, поживний мікс з овочів і фруктів, додаючи листові овочі, такі як: шпинат або петрушка.
Малина, шипшина та цитрусові також є одними з найкращих для здоров’я фруктів та овочів. У напої і трав’яні настої варто додавати мед, а також зігріваючі спеції, наприклад, імбир або куркуму, які також можуть сприяти швидшому одужанню.
У список напоїв і закусок також входять кефір і натуральний йогурт, які багаті пробіотичними бактеріями. Завдяки їм ви не тільки маєте шанс відновити свій організм у разі хвороби, але й підтримаєте антибіотикотерапію, якщо таке лікування виявиться необхідним.
Можна також їсти суп, на першому місці бульйон. Існує ряд досліджень, які доводять, що вживання бульйону прискорює одужання, зокрема завдяки вмісту ряду вітамінів і, у випадку м’ясного бульйону, також солідної порції колагену.
Відвар має зміцнюючу дію, зволожує і полегшує виведення залишків виділень. Поживні крем-супи також займають чільне місце серед рекомендованих супів.
Легка їжа допоможе краще себе почувати
Готуючи страви, не економте на цибулі та часнику, які традиційно використовують для підтримки імунітету. Під час хвороби вибирайте легку їжу, зокрема здорові жири.
Риба, багата омега-3 жирними кислотами, і нежирне м’ясо, наприклад якісна птиця, є хорошою ідеєю. Корисні вуглеводи відіграють важливу роль у відновленні. Рекомендуються цільнозернові продукти, наприклад, крупи і чорний хліб.
Звичайно, якщо ваш лікар рекомендує іншу дієту протягом періоду хвороби, дотримуйтесь інструкцій, які можуть випливати з оцінки стану вашого здоров’я.
Читайте також:
- Ці продукти викликають нездорове звикання: експерти радять виключити їх зі свого раціону
- Нут у нашому раціоні: чим корисний та якої шкоди організму може завдати