ТОП-4 продукти, які уповільнять процес старіння мозку

З віком мозок змінюється. З роками з’являються когнітивні розлади. Це природно. Щоб уповільнити процес старіння мозку невролог Кіран Ф. Раджніш рекомендує включити в свій раціон ці чотири продукти.

Зміни в роботі мозку

Когнітивні розлади включають проблеми з пам’яттю та увагою, а також ненормальні враження, пов’язані з органами чуття. Це може вплинути на вашу здатність планувати та вирішувати проблеми, а також на вашу здатність розуміти складні концепції.

Незначні когнітивні зміни зазвичай вважаються нормальним аспектом старіння. У такій ситуації дієта відіграє ключову роль і може допомогти уповільнити процес старіння мозку .

Ці продукти підтримують здоров’я мозку

Якщо ви хочете зміцнити здоров’я свого мозку, вам обов’язково слід включити більше риби у свій щоденний раціон. Особливо корисна жирна риба.

“Дві порції риби на тиждень чудово підходять для здоров’я мозку, тому що омега-жирні кислоти допомагають відновлювати мієлін, ізоляцію навколо мозку”, — зазначає доктор Раджніш.

Цікаво, що це підтверджено науковими дослідженнями. В одному звіті за 2020 рік, опублікованому в Frontiers in Aging Neuroscience, було виявлено, що вживання риби може з часом покращити пам’ять і загальну когнітивну функцію у здорових людей.

Жменя волоських горіхів на день повинна стати звичайною звичкою. Одне дослідження, проведене Advances in Nutrition, показало, що студенти коледжу у віці 18-25 років, які їли 60 грамів волоських горіхів щодня, мали кращі когнітивні та критичні навички мислення, ніж ті, хто не їв волоських горіхів.

Доктор Раджніш також нагадує про важливість щоденного вживання свіжих фруктів і овочів. Багато з них містять вітамін С, а також антиоксиданти, які допомагають відновлювати тканини мозку та клітинні мембрани.

Крім того, вона рекомендує додавати ягоди до свого раціону, оскільки вони містять мікронутрієнти, макроелементи та багато антиоксидантів, які корисні для відновлення та відновлення функції мозку.

Наступний пункт у списку – куркума.

“Активний інгредієнт куркуми (куркумін), як відомо, має властивості проти старіння, проти раку та допомагає підтримувати пам’ять”, — каже доктор Раджніш.

Читайте також: