Експерт розповів про прості способи детоксикації організму: так ви швидко виведете токсини

Кожен день наш організм піддається впливу різних токсинів і важких металів. Деякі з них можуть мати шкідливий вплив на здоров’я і навіть становити смертельну загрозу. Надлишок цих речовин змушує нас відчувати важкість, втому та брак енергії. До цього, в тому числі, призводить неправильно збалансоване харчування або вживання стимуляторів.

Якщо кількість токсинів занадто висока, печінка потребуватиме підтримки в процесі детоксикації. Ця допомога повинна здійснюватися правильно. Деякі люди голодують, інші роблять сокову детоксикацію. На жаль, ці методи не допомагають вивести токсини з організму і можуть тільки погіршити ваше здоров’я. Британський тренер зі здорового способу життя Стів Бессант розповів про прості способи очистки організму.

Як очистити організм

Виявляється, вживання великої кількості води підтримує процес детоксикації організму. Загальновідомо, що людське тіло складається на 70% з води. Він швидко зневоднюється, тому без води може прожити лише кілька днів. На думку експерта, найкращим засобом для очищення організму від шлаків є вода. Її вживання підтримує роботу нирок і печінки, виводячи з організму ці шкідливі речовини.

Крім того, вода також виконує захисну функцію, оскільки бере участь у виробленні слизу, який захищає внутрішні органи. Він необхідний для правильного процесу травлення і прискорення обміну речовин. Зволожує і очищає організм від токсинів і відкладень.

Згідно з рекомендаціями лікарів і дієтологів, в день потрібно випивати від півтора до двох літрів води. Експерти також не сумніваються, що вода – єдиний напій, який не має верхньої межі вживання. Тому пити її можна практично без обмежень.

Продукти, що прискорюють детоксикацію

Щоб додатково підтримати очищення організму від токсинів, варто дотримуватися дієти, багатої вітамінами і клітковиною, яка полегшує спорожнення кишечника і прискорює виведення токсинів. Меню може включати, серед іншого:

  • зернові продукти (наприклад, цільнозерновий хліб або вівсянка),
  • фрукти,
  • овочі,
  • горіхи,
  • бобові.

При очищенні організму також варто відмовитися від стимуляторів, таких як кава, алкоголь, сигарети. Варто пити зелений чай – завдяки поліфенолам він прискорює метаболізм, підтримує роботу печінки і виводить з організму накопичені токсини.

Читайте також: