ТОП-3 продукти для спекотної погоди

Зневоднення може мати трагічні наслідки. Занадто низький рівень води порушує нормальне функціонування організму. Тому так важливо берегти себе і правильно харчуватися в спекотні дні. Також варто потягнутися до фруктів та овочів, які швидко та ефективно зволожують організм під час спеки.

Освіжаючі фрукти

Дієтолог Тобі Кінг зазначив, що ідеальний фруктовий перекус для спекотних днів – легкий, освіжаючий і низькокалорійний кавун. Він складається на 92% з води, тому його споживання зволожує організм. Він також містить цінні поживні речовини, зокрема вітаміни групи В, калій, магній, цинк і залізо.

Так само ягоди, наприклад, полуниця, містять близько 90% води і багато поживних речовин. Вони також є чудовою ідеєю для перекусу в спекотні літні дні. Ми також можемо збагатити смак води, додавши кілька ягід полуниці. Це забезпечить подвійне зволоження, каже дієтолог.

За словами експерта, під час спеки також варто пити молоко, оскільки воно зволожує організм краще, ніж проста вода. Як він пояснив, він містить лактозу, білок і жири, які допомагають уповільнити процес спорожнення шлунка і, отже, підтримувати гідратацію протягом більш тривалого часу.

Овоч для спекотніх днів

Дієтолог зазначає, що чудово зволожують організм помідори. В одному овочі міститься аж 95% води. Помідор середнього розміру може забезпечити приблизно півсклянки води та містить невелику кількість калорій, додає Кінг.

Також він радить у жарку погоду уникати солодких і солоних соусів на основі томатів, які часто використовуються для піци та пасти.

Читайте також: