Небезпечні для фігури: “дієтичні” фрукти, які не дають вам схуднути

Відомий дієтолог та доктор Майкл Мослі кинув виклик поширеній думці про те, що всі фрукти корисні для схуднення. Він стверджує, що деякі з них, які багато хто вважає “дієтичними”, насправді можуть заважати скинути зайві кілограми.

Причина криється у високому вмісті цукру в цих фруктах. Надмірне споживання цукру, навіть з “натуральних” джерел, може призвести до стрибків рівня інсуліну, що стимулює накопичення жиру в організмі.

Деякі фрукти не сприяють схудненню

Під час дієти важливо уникати деяких фруктів через їх високий вміст цукру.

Такі плоди включають:

  • манго;
  • диня;
  • ананас.

“В одному манго середнього розміру міститься 45 грамів цукру. У порівнянні, одна чашка винограду містить 23 грами, чашка малини – 5 грамів, а ціле авокадо – лише 1,33 грама цукру”, – зазначив експерт.

Те ж стосується і дині з ананасом. Дієтолог рекомендує замінити ці фрукти на інші, менш цукрові альтернативи, такі як ягоди чи інші фрукти.

Хоча ананас довгий час вважався продуктом для схуднення, насправді це не так. Замість перекусів з фруктами, багатими на цукор, Мослі рекомендує обирати більш корисні альтернативи, такі як несолоні горіхи чи овочі.

Не лише обмеження у солодких фруктах

Щоб схуднути, варто уникати не лише певних продуктів, а й звертати увагу на якість та склад того, що ми купуємо. Мослі підкреслює, що всі продукти, що мають яскраву упаковку та продаються в обробленому вигляді, можуть негативно вплинути на фігуру.

Важливо розуміти, що те, що ми їмо, має прямий вплив на наше здоров’я та настрій. Якщо наш раціон переважно складається з продуктів, багатих на жири, цукор та сіль, то зменшення ваги буде складним.

“Якщо продукт активно рекламується, має яскраву упаковку та великий вміст жирів, цукру та солі, це, напевне, негативно вплине на наше здоров’я та настрій – і не на краще”, – пояснює доктор.

Читайте також: