Дієтологиня назвала найкорисніші сухофрукти, які варто додати до свого списку перекусів

Фрукти – це не просто смачний десерт, а й важлива складова здорового харчування. Їх багатий склад клітковини, вітамінів та мінералів робить їх незамінними для підтримки організму.

Однак, насолоджуючись освіжаючим та поживним смаком сирих фруктів, ми стикаємося з певними труднощами. Їх не завжди зручно носити з собою, що ускладнює дотримання здорової дієти протягом дня. Тому сухофрукти є ідеальним варіантом для перекусу протягом дня.

Варто зазначити, що сушені фрукти містять більше калорій, ніж свіжі, це не означає, що їх слід виключати з раціону. Дієтологиня Сімон Арунян рекомендує вживати деякі види сухофруктів, адже вони за багатьма показниками не поступаються свіжим фруктам.

Курага

Абрикоси мають високий вміст корисних речовин. Під час сушіння вони втрачають значну частину вітаміну C, однак містять чимало калію та міді, необхідних для утворення еритроцитів.

Сушені яблука

Сушені яблука не є дуже калорійними, тож ви можете не переживати за фігуру. Вони забезпечують достатню кількість міді, яка підтримує імунну систему.

Родзинки

Незважаючи на свій маленький розмір, родзинки наповнені поживними речовинами, включаючи вітаміни, мінерали та клітковину. Щоправда, вони містять багато цукру та калорій, але при обережному споживанні родзинки сприяють поліпшенню травлення та рівня заліза.

Чорнослив

Дієтологиня рекомендує споживати чорнослив тим, хто стикається з проблемами шлунково-кишкового тракту. Чорнослив багатий вітаміном К, який сприяє формуванню кісткової тканини, а також вітаміном В6, який підтримує імунну та нервову систему.

Сушені груші

У сушених грушах містяться фітонутрієнти, які позитивно впливають на здоров’я. Половина склянки сушених груш може поліпшити травлення та навіть знизити ризик серцевих захворювань.

Сушені банани

Сушені банани – це дуже корисний перекус. Стандартна порція містить невелику кількість білка, є хорошим джерелом клітковини, а пів склянки сушених бананів забезпечить вам 16% рекомендованої дози калію.

Читайте також: