Здоровий сон і максимум користі: 3 сухофрукти, які варто їсти перед сном

Важливо відзначити, що всі сухофрукти містять велику кількість вітамінів та мінералів, зокрема мідь та калій, які сприяють підтримці здоров’я серця та судин. Деякі дослідження показують, що навіть у зимовий період сухофрукти можуть бути відмінною альтернативою звичайним фруктам завдяки їхньому багатому харчовому складу.

Крім того, сухофрукти багаті антиоксидантами, які захищають організм від вільних радикалів, підтримують молодість та еластичність шкіри.

Однак, є певні сухофрукти, які експерти вважають більш корисними для організму, ніж інші. Зокрема, вони стверджують, що якщо протягом 1,5 місяця перед сном споживати три певні види сухофруктів, можна значно покращити кровообіг, нормалізувати проникність стінок судин у місцях пошкоджених хребцем та дисками.

Ці плоди містять речовини, які сприяють відновленню тканин хребта та міжхребцевих дисків, поліпшують самопочуття, збільшують енергію та зміцнюють імунітет. Що саме мається на увазі?

Які сухофрукти варто їсти перед сном

Отже, перед сном експерти рекомендують споживати 5 плодів кураги, 1 інжир та 1 чорнослив. Вже за півтора місяця такий режим допоможе значно покращити здоров’я.

Чому саме так:

  • Курага. Науково доведено, що цей сухофрукт має сприятливий вплив на серцевий м’яз, оскільки містить велику кількість калію. Крім того, курага є відмінним профілактичним засобом від онкології, завдяки наявності заліза, фосфора, каротина, кальцію та вітаміну В5.
  • Інжир. Є профілактичним засобом від раку та допомагає нормалізувати діяльність щитовидної залози. Також інжир сприяє виведенню паразитів з кишківника та застосовується як народний засіб від бронхіту.
  • Чорнослив. Позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, корисний для людей з підвищеним артеріальним тиском та проблемами з серцем. Допомагає покращити здоров’я нирок та печінки, а також корисний при ревматизмі та атеросклерозі.

Варто зауважити, що, незважаючи на їхні корисні властивості, сухофрукти можуть мати й шкідливі аспекти. Вони висококалорійні та часто містять багато цукру, тому краще утриматися від їх споживання людям з діабетом чи зайвою вагою.

Читайте також: