Виявились не настільки корисними: лікар розповіла, які “здорові” продукти можуть нашкодити вашій фігурі

Ви споживаєте, здавалося б, корисні та дієтичні продукти, але зайва вага так і не йде, та й бездоганним здоров’ям похвалитися не виходить? Позбутися помилок вам допоможе список шкідливих продуктів, яким поділилася медик із Каліфорнії Міджин Браун.

Фрукти та фруктові соки

Лікарі та дієтологи вже давно звертають увагу людей на те, що фруктові соки, які ви купуєте в супермаркетах, не є частиною здорового харчування. В них містяться фрукти без клітковини та кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Однак й сучасні сорти фруктів теж не є абсолютно безпечним варіантом. Вони були розроблені, щоб бути більшими, солодшими та менш волокнистими, що впливає на рівень цукру в крові.

Вівсяне молоко

Хоча є вівсяне молоке є досить популярним серед веганів, доктор Браун зазначає, що цей продукт має високий вміст вуглеводів, консерванти, емульгатори і загусники, які можуть негативно впливати на ваше здоров’я.

Вівсяна каша

Цей продукт безперечно можна вважати корисним, але думати так про страву швидкого приготування – помилково. Вміст пакетиків, які просто заливаються окропом, містить багато цукру, що пригнічує підшлункову залозу. Ба більше, попри наявність клітковини, вівсянка багата на вуглеводи, що робить її спірною для діабетиків.

Рисові хлібці (крекери)

Попри те, що рисові хлібці мають низьку калорійність, вони не є ідеальною закускою через відсутність клітковини. Ними важко насититися без додаткових ситних намазок, що може підірвати їхню “дієтичність”.

Дієтичні газовані напої

І останнім продуктом, який виявився шкідливим для організму, є дієтичні газовані напої. Вони користуються попитом через свою низьку калорійність. У деяких виробників є навіть спеціальні лінійки серед товарів.

Проте експерт попереджає, що, оскільки у ці продукти не додають цукор, а його замінник, це негативно впливає на роботу мозку і здатне привести до захворювань серця і шлунково-кишкового тракту.