4 “здорові” продукти, які насправді руйнують ваше здоров’я

На наше загальне самопочуття та життєву енергію впливає безліч факторів, і серед них харчування відіграє одну з ключових ролей. Щоб організм функціонував бездоганно, він потребує надходження з їжею певних поживних речовин. З іншого боку, деякі продукти можуть нести шкоду та негативно впливати на наше здоров’я.

Овочеві чипси

Деякі люди думають, що овочеві чипси – це найкращий вибір для здоров’я і фігури, ніж звичайні чипси з картоплі. Але насправді такі тоненькі шматочки овочів не містять жодних корисних речовин.

Вони не кращі за звичні чипси з картоплі, тому що їх обсмажують у великій кількості соняшникової олії. Краще вибирати снеки зі свіжих овочів, горіхів, насіння або інших продуктів, які добре впливають на кишечник – наприклад, квасоля або кімчі.

Нежирні продукти

Протягом останніх декількох десятиріч нежирні продукти вважалися чудовим рішенням для людей, які хочуть схуднути. Однак дослідження показали, що жирна їжа насправді може бути корисною для вас.

Справа в тому, що у продуктах з низьким вмістом жиру часто не вистачає поживних речовин. Зате вони наповнені цукром і добавками, щоб замінити втрачений смак.

Каша в пакетиках

Пакетики з кашею – популярний вибір для швидкого сніданку без зайвого клопоту. Втім, такі пакетики вівсянки швидкого приготування містять до трьох ложок цукру, а деякі бренди додають аж 16 грамів цукру на порцію!

Це значно перевищує рекомендовану добову норму споживання цукру для дорослих.

Заправка для салатів у пляшках

Салати, безсумнівно, є здоровою альтернативою їжі, що насичена клітковиною та корисними речовинами. Але, якщо ви додаєте до них заправку, це значно збільшує кількість калорій у кожній порції страви.

Крім того, такі заправки також містять добавки, які збільшують термін їх зберігання. Вони можуть містити загущувачі та інші інгредієнти, які можливо не є корисними для вашого здоров’я.

Читайте також: