Ці продукти викликають стрес та посилюють тривогу: варто прислухатися до свого організму

Дієтична психіатрія займається симптомами тривоги, викликаними неправильним вибором дієти. Це передбачає, що їжа, яку ми обираємо, відіграє ключову роль у полегшенні або посиленні тривоги. Все через ефективну комунікацію між кишечником і мозком.

Мікробіота значною мірою відповідає за відчуття тривоги. Коли запалення виникає в кишечнику, це може призвести до запалення в мозку, яке називається нейрозапаленням. Запалення нервової системи є характерною ознакою людей, які борються з тривогою, тому, щоб зменшити симптоми стресу, уникайте їжі, яка провокує тривогу.

Перероблені харчові продукти

Перероблені харчові продукти з довгим списком інгредієнтів і ще довшим терміном придатності зазвичай містять нездорові добавки. Коли ми споживаємо їх у надлишку, вони живлять «погані» бактерії в кишечнику та з часом посилюють запалення, а отже, стрес. Ці види продуктів також позбавлені вітамінів, мінералів і клітковини, тобто інгредієнтів, які підтримують роботу мозку.

Замість обробленої їжі варто звернути увагу на корисні харчові продукти, такі як свіжі або заморожені овочі та корисні білки. Тут відмінно підійдуть сочевиця, квасоля, нут і рибні консерви.

Рафінований цукор

Чи знаєте ви, що сьогодні в харчових продуктах можна знайти приблизно 262 інші назви цукру? Вони містяться не тільки в тортах, тістечках, сухих сніданках і батончиках. Їх також багато в кетчупі, заправках для салатів і готових соусах для пасти. Цукор можна знайти навіть у картоплі фрі!

Надлишок цукру завдає шкоди кишечнику, посилює запалення, підвищує тривожність і погіршує настрій. Слід також підкреслити, що цукор є речовиною, що викликає звикання, тому чим менше цукру ми їмо щодня, тим рідше ми його хочемо.

Алкоголь

Хоча алкоголь може посилити тривогу, він не має однакового впливу на всіх. Загальна порада така: якщо ви вживаєте алкоголь, робіть це помірковано. Якщо ви відчуваєте нервозність або тривогу після вживання алкоголю, алкоголь вам не підходить. Пам’ятайте також, що алкоголь негативно позначається на вашому фізичному здоров’ї.

Кава

Кава може посилити занепокоєння, але, як і алкоголь, вона впливає на кожного по-різному. Слідкуйте за споживанням кави і звертайте увагу на реакцію організму.

Немає готового рецепту дієти, яка могла б зменшити страх і тривогу для всіх. Варто поспостерігати за своїм тілом, щоб дізнатися, що змушує його почуватися спокійним і розслабленим, а що викликає негативні психічні відчуття.

Читайте також: