ТОП-4 продукти для гарного сну

Все більше людей скаржаться на проблеми зі сном. Щоночі вони або лежать у темряві з відкритими очима, або ворочаються, щоб нарешті заснути. Можливість покращити цей стан – харчові звички. Лікар підказує, які продукти включити в свій раціон, щоб міцно спати.

Банани допоможуть заснути

Нестача сну може погіршити ваше здоров’я та самопочуття. Однією з найпоширеніших причин цієї проблеми є неправильний спосіб життя. Постійна поспіх, велика кількість справ і обов’язків, брак часу на здорове харчування і фізичну активність… все це впливає не тільки на наше самопочуття, але й викликає у нас проблеми зі сном. Що можна зробити, щоб спати всю ніч? Як зазначає лікар Майкл Бреус, також відомий як «Лікар зі сну» на TikTok, варто звернути увагу на те, що ми їмо протягом дня.

Лікар поставив на перше місце банан завдяки своїй поживній цінності (включаючи магній і калій) і ін’єкції здорової енергії.

– Банани насправді називають «натуральними таблетками природи». Це тому, що вони завантажені великою дозою магнію, – пояснює Бреус.

Також він порадив випивати перед сном банановий чай. Приготування цього напою займає декілька хвилин. Треба помити фрукт, зрізати кінчики з двох сторін. Розрізати плід навпіл, не знімаючи шкірки. Налити в каструлю три склянки води, потім додати банан і варити від 3 до 5 хвилин,поки банан не стане коричневим.

Банановий чай має багато корисних властивостей, зокрема він має розслаблюючу дію і підтримує здоровий сон. Тому пити його варто перед сном, щоб спокійно заснути і проспати всю ніч.

Які ще продукти забезпечать міцний сон

Лікар назвав ще три продукти, які варто включити в свій раціон для гарного сну. Це ківі, йогурт та ананас.

Ківі містить серотонін, який відіграє важливу роль у регуляції циркадного ритму та полегшує фазу швидкого сну. Їх можна їсти за годину-дві до сну.

Йогурт є чудовим джерелом кальцію. Організму потрібен кальцій для виробництва мелатоніну з триптофану.

Ананас, завдяки високому вмісту триптофану, підтримує вироблення серотоніну, який заспокоює та полегшує засинання, бере участь у регуляції настрою та самопочуття.

Читайте також: