Названо крупу, яка поліпшує травлення та знижує рівень цукру в крові

Низько оброблена, ситна і низькокалорійна, повна вітамінів і мінералів. На наших столах вона буває рідко – і це зовсім неправильно. Ця крупа чудово підходить для роботи кишечника, мозку і кровоносної системи. Настав час додати її до свого щоденного меню. Мова йде про перлову крупу.

Перлова крупа – багата вітамінами і мінералами

У 100 г цієї крупи міститься 350 ккал. Крім того, в 100 г цієї крупи міститься приблизно 73 г вуглеводів, понад 12 г білка, 2 г жиру і 17,3 г клітковини.

Перлова крупа насичує і забезпечує організм рядом вітамінів і мінералів. Вона містить вітаміни А, В, Е, К. Мінерали: цинк, фосфор, магній, калій, селен, натрій та залізо.

Вплив на організм перловки

Вітаміни і мінерали, що містяться в цій крупі, позитивно впливають на імунітет. Вони зміцнюють волосся, нігті та шкіру. Наявність магнію і вітамінів групи В сприяє відновленню м’язів і нервової системи.

Завдяки високому вмісту клітковини вона сприяє поліпшенню процесів травлення. Благотворно впливає на перистальтику кишечника. Допомагає вивести відкладення з кишечника та очистити організм від залишків токсинів. Вважається, що перлова крупа знижує ризик запальних процесів в травній системі і благотворно впливає на підшлункову залозу.

Крім того, наявна в крупі клітковина сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Вміст вітаміну К позитивно впливає на процеси кровотворення. Регулярне вживання перлової крупи може знизити ризик варикозного розширення вен або утворення тромбів.

Антиоксидантні властивості крупи можуть зменшити дію вільних радикалів. Це означає омолоджуючий і протираковий вплив на організм. Також вважається, що антиоксиданти відіграють важливу роль у запобіганні деменції та хвороби Альцгеймера.

Перловка також рекомендована діабетикам, тому що вона має низький глікемічний індекс – найнижчий з усіх круп. Допомагає знизити рівень цукру в крові після їжі. Її можна вживати людям, які дотримуються дієти для схуднення, завдяки її калорійності і тривалішому відчуттю ситості, яке забезпечує перловка.

Кому не бажано їсти перловку

Цю крупу не рекомендують людям, які дотримуються безглютенової дієти, а також хворим на целіакію. Після споживання вони можуть відчути неприємні симптоми з боку травної системи.

Читайте також: