Лікар назвав продукти, які допоможуть полегшити біль в суглобах
Біль у суглобах може виникати в будь-який час доби. Це викликає серйозний дискомфорт, ускладнюючи повсякденне функціонування. Щоб полегшити неприємні симптоми лікар радить додати до свого раціону 6 продуктів.
Лікар Сунні Пател зазначив, що введення в меню певних продуктів може полегшити біль.
Горіхи та насіння
Варто збагатити своє щоденне меню горіхами та насінням, які є цінним джерелом поживних речовин, корисних жирів та антиоксидантів. Вони можуть допомогти зменшити запалення та позитивно вплинути на симптоми артриту, зазначає експерт. Він рекомендує їсти невелику жменю мигдалю, волоських горіхів і насіння льону щодня.
Оливкова олія
Оливкова олія першого віджиму також повинна бути включена у ваш раціон. Характеризується високим вмістом ненасичених жирів, у тому числі мононенасичених. Також містить багато антиоксидантів (включаючи вітамін Е, олеуропеїн і каротиноїди).
“Використовуйте оливкову олію першого віджиму як основну олію для приготування їжі та салатів. Кілька столових ложок на день є звичайною кількістю в середземноморській дієті”, – пояснив доктор Патель.
Цільнозернові продукти
Людям, які скаржаться на біль у суглобах, слід їсти багато цільнозернових продуктів, наприклад неочищеного рису, кіноа, а також цільнозернового хліба. Клітковина, яка в них міститься, має протизапальні властивості. За словами вашого лікаря, ці продукти повинні складати принаймні половину вашого щоденного споживання.
Часник
Союзником у боротьбі з болем у суглобах є одна з найвідоміших і популярних прянощів – часник. Його регулярне вживання благотворно впливає на кістки і суглоби.
“Варто з’їдати один-два зубчики часнику щодня, щоб насолодитися його потенційними протизапальними властивостями”, – додав доктор Патель.
Зелений чай
Згідно з дослідженнями вчених з Університету штату Вашингтон, зелений чай може боротися з болем, запаленням і пошкодженням тканин при ревматоїдному артриті (РА). Це все завдяки вмісту флавоноїду під назвою епігалокатехінгалат (ECCG).
Як зазначив лікар, вживання двох-трьох чашок зеленого чаю на день може забезпечити адекватну дозу антиоксидантів.
Ожина, чорниця та вишня
Щоб полегшити докучливий біль у суглобах, варто потягнутися до фруктів, особливо ожини, чорниці та вишні. Оскільки вони містять антоціани, тобто барвники, багаті природними антиоксидантами з протизапальними властивостями.
“Випивати чашку вишневого або терпкого вишневого соку щодня є загальною рекомендацією через його потенційну протизапальну дію”, — сказав доктор Патель.
Читайте також:
- Ці 6 продуктів – вороги нашої імунної системи: краще виключити їх зі свого раціону, щоб менше хворіти
- Ця дика рослина містить в 15 разів більше вітаміну С, ніж лимони: варто включити її в свій раціон