Експерти назвали 4 види продуктів, які вони ніколи не їдять

Полиці магазинів рясніють великою кількістю товарів. Роблячи покупки, варто звернути увагу на те, що ми кладемо в кошик. Експерти з питань харчування назвали 4 продукти, яких вони уникають. Ця їжа шкідлива для організму.

Заходячи в магазин, ми часто не можемо втриматися від покупки солодощів або нездорових снеків. Більшість із нас, однак, знають, що ці т.зв «порожні калорії» не забезпечують організм цінними поживними речовинами. Як виявилося, деякі продукти, які вважаються корисними, насправді такими не є. На це звернули особливу увагу двоє експертів – харчовий хімік доктор Браян Куок Ле та мікробіолог Калі Кніел з Делаверського університету в США.

Список заборонених продуктів

Вони вказали 4 продукти, до яких ніколи не тягнуться. Першими в чорний список потрапили різні види паростків, серед яких: редиска, брокколі, боби.

Як пояснили дієтологи, вживання цих продуктів може наражати нас на інфекцію E.coli. Найчастіше це призводить до харчових отруєнь. Під приціл потрапляли також упаковані, нарізані овочі та фрукти. За словами експертів, такі продукти, загорнуті у фольгу, довше не залишаються свіжими. Вони набагато більше піддаються впливу мікроорганізмів (переважно бактерій), які можуть призвести до псування їжі та харчових отруєнь. Фахівці наголосили, що перед вживанням їх необхідно мити.

Доктор Куок Лі та Калі Ніель також включили до «чорного списку» страви з точок самообслуговування, які надзвичайно популярні в торгових центрах. Якщо їжа не зберігається при належній температурі, в ній почнуть розвиватися бактерії. За словами експертів, не всі бари відповідають гігієнічним і санітарним нормам, особливо якщо через них проходить багато відвідувачів. На останньому місці в списку опинилося «молоко прямо від корови», тобто сире, непастеризоване молоко. Фахівці пояснили, що молоко, яке не було пастеризоване, може збільшити ризик зараження численними бактеріями, зокрема: E.coli, сальмонела або лістера. Це може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Читайте також: