Названо горіх, який збереже гарний зір, струнку фігуру та пам’ять

Ці горіхи можуть бути відмінним доповненням як до тортів, так і до м’яса. Горіхи, оригінальний смак яких є лише однією з багатьох переваг. Вони благотворно впливають на здоров’я тіла і розуму. Це чудова ідея для перекусу в періоди підвищеної нервової напруги, для людей у ​​стані стресу та тих, хто здає іспити. Це горіхи пекан.

Властивості пекану

Пекан, відомий і улюблений корінними американцями, потрапив до Європи в 16 столітті. Але ці горіхи не так відомі, як волоські, фундук або навіть арахіс. Але вони корисніші, а на смак – гірко-солодкі.

Завдяки специфічному смаку пекан можна додавати як в солодкі, так і в солоні страви. Вони ідеально підходять як доповнення до тортів, десертів, а також до сиру та м’яса.

Вони також чудово смакують як закуска або у складі корисних горіхових сумішей. Вони мають тверду довгасту шкаралупу, а всередині схожі на волоські горіхи, але мають менше нерівностей на поверхні. Переваги пекану:

  • високий вміст антиоксидантів. Найвищий – порівняно з іншими горіхами. Наявність фенолів, фенольних кислот, флавоноїдів і дубильних речовин є перевагами горіхів пекан. Завдяки цьому вони знижують швидкість процесів старіння;
  • горіхи пекан також є джерелом багатьох вітамінів: А, С, Е, К і вітамінів групи В. Вони благотворно впливають на шкіру, волосся і нігті, уповільнюючи процес старіння, підтримують нервову систему;
  • містять мінерали: цинк, мідь, магній, фосфор і калій, що сприяють правильній роботі нервової системи та м’язів;
  • благотворно впливають на кровоносну систему, підтримують належний артеріальний тиск і рівень холестерину;
  • діють на травну систему, прискорюють метаболізм завдяки вмісту клітковини. Вони також допомагають довше зберігати відчуття ситості.

Переваги вживання пекану і один недолік

Регулярне вживання пекан може знизити ризик захворювань серця і кровоносної системи і навіть деяких видів раку. Пекан також підтримує процеси мислення. Вони покращують пам’ять, тому чудово підходять в якості перекусу під час іспитів.

Вважається, що горіхи можуть зменшити симптоми передменструального синдрому або менопаузи і допомогти при станах нервового напруження. Вони позитивно впливають на зоровий апарат. Вони також можуть бути корисними для запобігання остеопорозу.

Як і всі горіхи, пекан має високу калорійність, тому не варто перевищувати добову дозу. Кілька штук до 50 г в день – оптимальна порція. У 100 г горіха пекан міститься цілих 700 ккал.

Читайте також: