Названо продукти, які швидко поповнять запаси магнію в організмі

Брак енергії, дратівливість, проблеми з концентрацією, судоми м’язів або тремтіння повік і рук – ось деякі із симптомів дефіциту магнію. Погані харчові звички і постійний дуже рухливий спосіб життя можуть сприяти нестачі цього важливого елемента в організмі. Отже, що ви повинні їсти, щоб забезпечити надходження магнію у свій раціон?

Магній неспроста називають елементом життя. Він відіграє ключову роль в організмі, беручи участь у багатьох фізіологічних процесах, зокрема: у будові кісток і зубів, регуляції м’язового напруження, терморегуляції, системного мінерального обміну і регуляції артеріального тиску. Він також відомий як активатор щонайменше 300 ферментативних реакцій, наприклад, у метаболізмі білків і вуглеводів і виробництві енергії.

Дефіцит магнію

Організм не може обійтися без магнію. Коли наш рівень цього елемента занадто низький, ми можемо відчувати низку різних симптомів. Перші симптоми включають: нудоту та блювоту, втрату апетиту, відсутність енергії, слабкість або м’язове тремтіння та судоми. Не варто їх ігнорувати. Тому що тривалий дефіцит «елемента життя» може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Швидкий ритм життя, неправильне харчування і постійні стреси можуть призвести до збільшення втрати магнію з організму. Якщо ви помітили, що у вас виникають перші симптоми дефіциту цього мінералу, зверніть особливу увагу на те, що ви їсте. Його необхідно забезпечити організму в щоденному раціоні.

У яких продуктах міститься магній

Згідно з рекомендаціями Інституту харчових продуктів і харчування, середня добова потреба магнію для дорослої людини становить 350 мг для чоловіків і 265 мг для жінок. Тому так важливо забезпечувати необхідну кількість магнію з їжею. Найбільше цього мінералу можна знайти в рослинних продуктах, особливо в зелених і листових овочах, оскільки він є компонентом пігменту хлорофілу. Також варто включити:

  • круп’яні продукти – коричневий рис, гречка, житній і хліб грем, вівсянка,
  • насіння – соняшнику, гарбуза,
  • насіння Чіа,
  • горіхи – мигдаль, фісташки, фундук,
  • фрукти – яблука, банани, апельсини,
  • какао,
  • молочні продукти – пахта і кефір, натуральні йогурти і білі знежирені сири.

Цілюща мінеральна вода також є чудовим джерелом засвоюваного магнію. Слід уникати газованих напоїв і оброблених продуктів, оскільки вони сприяють втраті магнію з організму.

Читайте також: