Названо кашу, що володіє жироспалюючим ефектом і забезпечує тривале відчуття ситості

Згідно з висловлюванням лікарів, вівсянка забезпечує наш кишківник всіма необхідними мікроелементами для нормального функціонування. Ця каша містить значну кількість клітковини, білка, вітамінів та мінералів — вчені порівнюють її корисні властивості з курячим м’ясом.

Крім того, в ній є повільні вуглеводи, які забезпечують тривале насичення і не сприяють накопиченню зайвої жирової тканини. Тож, розповідаємо, чим ще корисна вівсяна каша для організму людини.

Чому корисно їсти вівсянку щодня

Регулює роботу кишківника

Завдяки розчинній клітковині вівсяна каша формує гелеподібну консистенцію, яка сприяє нормальній роботі шлунково-кишкового тракту. Додавши ягоди чи фрукти, можна значно покращити травлення.

Зменшує ризики серцево-судинних захворювань

За рахунок високого вмісту антиоксидантів і клітковини вівсяна каша здатна знижувати рівень “поганого” холестерину, стабілізувати рівень цукру і знижувати кров’яний тиск.

Покращує мікрофлору кишківника

Вівсянка діє як пребіотик, що сприяє живленню корисних бактерій кишківника. Це підвищує імунітет, покращує загальне самопочуття і настрій.

Запобігає набору зайвої жирової тканини

Наукові дослідження показали, що вівсяна каша сприяє зниженню і стабілізації ваги. Бета-глюкан підвищує метаболізм і розщеплює жири, а клітковина насичує на тривалий час, тому людина споживатиме менше калорій протягом дня.

Читайте також: