Лікарка назвала три найгірших напої для серця: краще замінити їх на здорові альтернативи

Британська лікарка доктор Дебора Лі зазначила, що значна частина суспільства тягнеться до певних напоїв, не усвідомлюючи наслідків. А вони можуть завдати шкоди серцю.

Напої, від яких краще відмовитися

Фахівець повідомила, що один із систематичних оглядів і мета-аналізів 2016 року вказав, що споживання підсолоджених напоїв підвищує ризик інсульту на 13%. і серцевий напад на 22%.

Посилаючись на наведені вище висновки, лікарка зазначила, що питання безпеки енергетичних напоїв досі точно не визначено. Як відомо, він містить кофеїн, таурин, цукор, женьшень і вітамін В. Щоденне вживання енергетичних напоїв може призвести до зупинки серця та смерті, коли найменше очікується.

Ще одним небезпечним для здоров’я напоєм є алкоголь. Лікарка пояснює, що вживання навіть 10 г етанолу на день, особливо регулярне, дуже шкідливе не лише для печінки, а й для серця.

– Алкоголь не тільки підвищує артеріальний тиск, але й токсичний для клітин серцевого м’яза та може пошкодити серце. Вживаючи його, ви також споживаєте порожні калорії, що може сприяти ожирінню. Не існує безпечного рівня споживання алкоголю, і для найкращих результатів для здоров’я ми всі повинні звести до мінімуму споживання алкоголю або продовжувати утримуватися, пояснює доктор Лі.

Отже, є три види напоїв, які шкідливі для нашого серця:

  • солодкі напої,
  • енергетичні,
  • алкоголь.

Що пити, щоб бути здоровим

Лікарка радить алкоголь взагалі прибрати з раціону. Енергетичні напої можна замінити, наприклад, йерба мате, яка стимулює і не дає швидко заснути, або кавою.

– Доведено, що вживання двох-трьох чашок кави на день значно знижує ризик серцево-судинних захворювань, – пояснює фахівець.

Коли ми відчуваємо спрагу, найкращим рішенням є вода. Вона здатна зволожувати наше тіло і забезпечувати правильне функціонування органів, а також рівень зволоженості шкіри.

– Зневоднення спричиняє низький об’єм крові, що означає підвищення осмолярності крові, що підвищує схильність до утворення тромбів, — пояснює доктор Лі.

Чай також буде корисним, його листя містять теїн, який має стимулюючу дію, і велику дозу флавоноїдів, які зупиняють процес старіння. Вживання чорного чаю захищає від атеросклерозу, інфаркту та сприяє зниженню шкідливого холестерину.

Читайте також: