Капуста кале: найкорисніший овоч для серця, очей і тонкої талії

Цей непоказний овоч – справжня скарбниця здоров’я. Його зелене листя містить ряд вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Якщо ви хочете забезпечити струнку фігуру і правильну роботу кровоносної системи, обов’язково збагатіть свій раціон цією рослиною.

Переваги капустних овочів

Брокколі вважається справжньою вітамінною бомбою. Хоча капуста не рекомендована деяким людям через такі ефекти, як метеоризм, також є овочем, який варто включити в раціон. Ще один «родич» цих овочів – листова капуста. Ця рослина з родини капустяних має цікавий смак і ще більше користі для здоров’я.

Інгредієнти, що містяться в листовій капусті, є засобом від багатьох захворювань, зокрема: благотворно впливає на масу тіла, кровоносну систему і зір. І на цьому користь капусти кале не закінчується.

Кале – властивості, дія на організм

Капуста, як хрестоцвітий овоч, споріднена вищезгаданим капусті та брокколі, а також цвітній та брюссельській капусті. Іноді вона зелена, іноді фіолетова. Живильні листя – джерело багатства вітамінів і мінералів.

Кале містить: вуглеводи, клітковину, вітаміни: А, С і К. Мінерали: магній, калій, кальцій, залізо… і лише 35 ккал на 100 г. Кале також містить антиоксиданти, які вважаються чудовим засобом протидії процесу старіння.

Капуста також містить цінні флавоноїди (керетин, кемпферол) і поліфеноли. Вважається, що вони можуть допомогти зменшити запалення в організмі та сприяти належному функціонуванню серця та кровоносної системи. Крім того, капуста є джерелом бета-каротину. Вважається, що деякі речовини, присутні в капусті, такі як: сульфорафан, може знизити ризик деяких видів раку.

Той факт, що капуста має низьку калорійність, означає, що ви можете їсти її, не турбуючись про свою струнку фігуру. У свою чергу, наявність клітковини сприяє правильному травленню і, отже, також може допомогти підтримувати належну масу тіла.

Було також відмічено, що капуста може допомогти підтримувати нормальний рівень холестерину в крові. Крім того, лютеїн і зеакантин, що містяться в капусті, є антиоксидантами, знижують ризик дегенеративних захворювань очей.

Читайте також: