Ці 3 напої не слід пити натщесерце: можуть виникнути проблеми зі шлунком

Дієтологи показали, що вживання цих трьох напоїв натщесерце впливає на роботу шлунка. Краще уникати їх заради свого здоров’я.

Кава натщесерце – шкідливо чи корисно?

Чашка кави вранці – не найздоровіший вибір, особливо для людей, які мають проблеми зі шлунком. Кава містить стимулятор під назвою кофеїн, який викликає часті шлунково-кишкові спазми та подразнює чутливу слизову оболонку, що покриває внутрішні стінки шлунка.

Якщо ми п’ємо каву перед сніданком, ми можемо страждати від багатьох шлунково-кишкових проблем. Кофеїн стимулює секрецію соляної кислоти, яка, в свою чергу, може викликати печію або рефлюкс. Після вживання кави натщесерце ви також можете відчувати неприємне здуття живота, нудоту та біль у верхній частині живота. Дієтологи підкреслили в інтерв’ю Times of India, що спочатку потрібно ситно, поживно поснідати, а вже потім можна пити каву.

Солодкі напої та соки

Також не рекомендується вживати солодкі напої та соки натщесерце. Причина досить проста. Вони не корисні для здоров’я, оскільки містять занадто багато цукру. Вживання такого напою натщесерце призведе до різкого підвищення рівня цукру в крові. Людям з цукровим діабетом або схильним до ризику переддіабету варто позбутися цієї звички .

Не можна пити газовані напої відразу після пробудження. Їх не можна віднести до здорових продуктів, оскільки до їх складу входять вуглекислий газ, цукор, консерванти та барвники. Починати день зі склянки цього напою жахливо впливає на шлунок. Тому що кислота, що міститься в ньому, взаємодіє зі шлунковою кислотою, що може призвести до нудоти, метеоризму та надмірного газоутворення. Також можливі спазми в животі.

Читайте також: