Жменя цієї ягоди відіб’є тягу до солодкого та допоможе зменшити вагу

Включення жмені журавлини у ваш щоденний раціон може принести значні переваги для здоров’я, зокрема контролювати раптову тягу до солодкого.

Свіжа журавлина далеко не солодка – сира журавлина має терпкий, трохи кислуватий, а іноді навіть гіркуватий смак. Однак у сушеному вигляді вона стає солодшою, що робить її ідеальною альтернативою магазинним цукеркам.

Цінні сухофрукти як доповнення до страв

Не тільки журавлина, а й інші сухофрукти, такі як абрикоси, інжир і яблука, є цінним джерелом енергії і можуть бути смачним доповненням до багатьох страв, від каш до тортів і салатів. Вони містять прості цукри, які забезпечують швидкий заряд енергії.

Купуючи сухофрукти, важливо вибирати ті, що не містять додаткових підсолоджувачів і сиропів, які збільшують калорійність продукту. У натуральних сухофруктах достатньо цукру.

Сушена журавлина багата харчовою цінністю

Сухофрукти, в тому числі і журавлина, багаті вітамінами групи В, С, Е, а також мінералами, такими як калій, магній і кальцій. Вони також містять цінні антиоксиданти, такі як флавоноїди, каротиноїди та фенольні кислоти.

Сухофрукти, включно з журавлиною, мають багато переваг, таких як підтримка серця, антиоксидантні властивості, благотворний вплив на сечовидільну систему, допомога у підтримці здорової ваги та підтримка травлення завдяки високому вмісту клітковини.

Кому слід уникати сушеної журавлини

Незважаючи на численні переваги, сушена журавлина може підійти не всім, особливо людям із ризиком утворення каменів у нирках, дефіциту кальцію або остеопорозу через високий вміст щавлевої кислоти.

Читайте також: