Що станеться з тілом, якщо з’їсти кавун разом із кісточками

Кавун — улюблена ягода для багатьох дітей і дорослих. Ці солодкі ласощі літа не лише приємні на смак, а й корисні для здоров’я: плоди кавуна багаті на калій, магній, залізо, фосфор, натрій, а також на вітаміни A і B.

Хоча кавунові кісточки зазвичай викидаються, виникає питання — що буде, якщо їх з’їсти та чи не шкідливо це?

Яка користь насіння кавуна

Є країни, де кавунові кісточки їдять разом з кавуном і ніхто навіть не думає їх викидати. Проте у нашій країні прийнято інакше. Але ж насіння кавуна може забезпечити добову потребу людини в корисних речовинах.

Насправді кавунове насіння дуже корисне. Воно містить білки, жири, вітаміни, мінерали та харчові волокна. Його можна вживати сирим, сушеним або смаженим. Однак для кращого засвоєння кісточок рекомендується їх обсмажувати.

Чому не варто їсти кавун із насінням під час дієти

Справа в тому, що насіння кавуна досить калорійне — близько 600 ккал на 100 г. Тому, якщо ви слідкуєте за фігурою або дотримуєтеся дієти, цей продукт не підходить для вас. Крім того, насіння не рекомендується вживати вагітним жінкам і дітям до п’яти років.

Що робити, якщо ви проковтнули кавунове насіння

Не хвилюйтеся, якщо ви або ваша дитина випадково проковтнули кавунове насіння. Їх гладка, але товста оболонка може трохи уповільнити травлення, але нічого серйозного не станеться.

Насправді, при правильному вживанні, кавунові насіння можуть бути корисними для організму, адже вони багаті на мінерали та вітаміни, що позитивно впливає на ваше здоров’я.

Читайте також: