ТОП-3 продукти для здоров’я серця та мозку

Процес старіння як неминучий етап життя стосується кожного з нас. З віком ми шукаємо способи зберегти молодий вигляд, кращого самопочуття, енергії та впевненості у собі. У численних наукових дослідженнях було доведено, що розвиток корисних звичок, серед іншого, вживання здорової та добре збалансованої їжі приносить багато користі для здоров’я. Дієтолог розповідає, які три продукти варто включити в свій раціон, щоб незважаючи на час почуватися красивими, молодими та зберегти здоров’я серця та мозку.

Що стосується дієти, те, що ми їмо, впливає як на наше здоров’я, так і на зовнішній вигляд. Згідно з висновками вчених, правильно збалансоване харчування (в тому числі багате овочами і фруктами) відіграє ключову роль у підтримці здоров’я серця і мозку і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Лосось

Існує не одна причина, чому варто частіше їсти жирну рибу. Дієтолог Мері Сабат пояснює, що вона багата омега-3 жирними кислотами, які є цінним інгредієнтом для серця та мозку. Крім того, вони мають сильні поживні властивості для шкіри. Наприклад, лосось містить омега-3 жирні кислоти, такі як EPA та DHA, які зберігають шкіру пружною та сяючою, а також зміцнюють волосся та нігті.

Листові овочі

За словами експерта, зелені листові овочі, такі як шпинат, капуста і мангольд, містять вітаміни А, С і К і мінерали, такі як залізо і кальцій.

– Ці поживні речовини благотворно впливають на стан шкіри, підтримують вироблення колагену та захищають шкіру від пошкоджень, спричинених УФ-випромінюванням, – додає Мері Сабат.

Авокадо

Воно має бути постійною частиною нашого меню через високий вміст вітаміну Е, який є сильним антиоксидантом, як і вітаміни С і А. Окрім зміцнюючих і розгладжувальних властивостей, воно допомагає захистити шкіру від УФ-випромінювання і зберегти її молодий вигляд. Крім того, авокадо також багате на т.зв корисні жири та клітковина. Вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я виявили, що вживання двох порцій авокадо на тиждень знижує ризик серцевих захворювань на 16 відсотків.

Читайте також: