Цей фрукт містить найбільше вітаміну С серед усіх цитрусових: їжте його, щоб не хворіти

Цей «плід щастя» легко можна дістати в магазині. Він найбільший у родині цитрусових і містить багато цінних поживних речовин, зокрема клітковину та білок. Він також містить набагато більше вітаміну С, ніж лимон. Варто включити так званий гігантський апельсин в щоденне меню. Його регулярне споживання приносить багато користі для здоров’я.

Помело також відомий як гігантський апельсин є найбільшим цитрусовим фруктом у світі. Родом він з Південно-Східної Азії, де його називають «фруктом щастя». Він має досить товсту і губчасту шкірку, зеленувату, помаранчеву або жовту залежно від сорту. У свою чергу смак нагадує поєднання апельсина та грейпфрута.

Чому варто їсти помело

Помело містить найбільше вітаміну С серед усіх цитрусових (60 мг на 100 г) і малокалорійне. У 100 г м’якоті міститься всього близько 40 калорій. Ось чотири переваги вживання помело.

  • Цей фрукт є багатим джерелом біофлавоноїдів – антиоксидантів, які пригнічують проліферацію та розвиток ракових клітин.
  • Завдяки вмісту вітамінів, сильний антиоксидант, підтримує роботу імунної системи та благотворно впливає на здоров’я шкіри та ясен. Він також захищає клітини від пошкодження вільними радикалами.
  • Помело, будучи джерелом міді, допомагає транспортувати залізо в крові і, отже, зменшує анемію.
  • Вживання цього фрукта збільшує засвоєння заліза, яке є важливим елементом для виробництва червоних кров’яних тілець (еритроцитів).

Якими ще властивостями володіє помело

Антиоксиданти, що містяться в помело, знижують рівень тригліцеридів. Згідно з дослідженнями, екстракт цього цитрусового фрукта багатий фенольними сполуками, які інгібують панкреатичну ліпазу та мають здатність зменшувати фракцію т.зв. «поганий» холестерин (ЛПНЩ) .

Крім того, цей фрукт, багатий численними вітамінами та поживними речовинами, підійде як корисний перекус. Він складається на 88 відсотків з води, тому люди, які сидять на дієті для схуднення, або ті, хто скинув непотрібні кілограми і тепер хоче тримати свою вагу в нормі, можуть сміливо потягнутися за помело. Він також підходить як освіжаюча добавка до салатів, коктейлів, десертів і солоних страв.

Читайте також: