Відомий нейрохірург назвав прості звички, які покращать роботу мозку

Правильно «нагодований» мозок буде працювати на повну потужність. Всесвітньо відомий нейрохірург, професор Александру-Володимир Чюрея поділився порадами, як доглядати за цим органом, щоб уникнути інсульту та покращити роботу мозку. Застосувати ці звички на практиці неважко.

Професор Александру-Володимир Чюрея є видатним нейрохірургом із міжнародною репутацією. Румунському лікареві 83 роки, він поки не планує виходити на пенсію. Він лікує пацієнтів 50 років і за цей час провів майже 23 тисячі операцій, половина з них у молодих.

Звички, які покращать роботу мозку

Експерт рекомендує починати день раніше. Відразу після пробудження відкрийте вікно і подихайте свіжим повітрям. Таким чином ми стимулюємо мозок до ефективної роботи протягом дня.

Потім йдіть на кухню, щоб випити дві склянки води кімнатної температури. Як зазначає професор, вода — це паливо, яке необхідне мозку для належного функціонування. Також не можна забувати про сніданок. Перший прийом їжі за день повинен бути поживним і вживатися без поспіху. Щоб підвищити працездатність мозку, варто потягнутися до чорного шоколаду. Лікар зазначає, що мозок не любить жиру, тому варто істотно обмежити його в раціоні. Дотримання дієти з низьким вмістом жиру може запобігти віковому запаленню клітин мозку. Також лікар рекомендує значно скоротити споживання м’яса та солі.

Що ще потрібно мозку, щоб добре працювати

Заради здоров’я мозку варто – як наголошує професор – відмовитися від стимуляторів (алкоголю та сигарет). Також варто подбати про розслаблення і заспокоєння. Бо відпочив мозок працює довше й ефективніше. Чашка кави може зарядити його енергією. Експерт радить пити напій дуже повільно і спокійно.

Згідно з рекомендаціями нейрохірурга, тренування мозку вкрай важливо для збереження здоров’я і пам’яті на довгі роки. Мозок стимулюється багатьма видами діяльності, такими як розгадування кросвордів, письмо, спів і навіть танці.

Мозок також потребує достатньої кількості сну. Професор радить виробити певні звички, які забезпечать кращу якість нічного відпочинку. За дві години до сну не дивіться телевізор і не користуйтеся іншими приладами, що випромінюють синє світло. Краще читати перед сном.

Насамкінець лікар наголосив, що ми маємо радіти кожному дню та посміхатися як для себе, так і для оточуючих.

Читайте також: