Що їсти на роботі: експерти назвали найкорисніший вид обіду

Харчові звички часто є результатом браку часу та зручності. Не кожен планує, що буде їсти на роботі, і в підсумку бере бутерброд або замовляє щось на винос. Японські вчені провели дослідження, яке показало, яка форма обіду є найздоровішою.

Якщо вдома ви, швидше за все, дбаєте про те, що ви їсте, то на роботі у вас не завжди є час подумати про меню. Тому бутерброди – досить популярне рішення.

Обід на роботі. Привезти чи замовити?

Група вчених під керівництвом доктора Мінамі Сугімото, професорів Кейко Асакура та Юдзі Нішівакі з Медичної школи університету Тохо провіли опитування співробітників восьми офісів на південному сході Токіо. Хоча це не масштабні дослідження, вони можуть дати нам підказку про те, яка форма обіду є найкращим рішенням.

Експерти акцентували увагу на відмінностях у прийомі їжі на роботі. Хтось користувався фірмовою їдальнею, хтось приносив їжу сам, а треті замовляли на винос. Як повідомляє “Медікал Експрес”, у дослідженні взяли участь 620 співробітників у віці від 20 до 75 років. Потім учасників розділили на чотири групи: з домашньою їжею, харчування з фірмової їдальні, їсти в ресторані, їжа з собою.

Потім автори дослідження розрахували показник Healthy Eating Index-2015, який оцінює якість споживання поживних речовин. Дослідники порівнювали результати між групами.

Результати показали, що люди, які в основному їдять з ланч- боксу або відвідують їдальню компанії, як правило, їдять страви відносно вищої харчової якості порівняно з людьми, які часто їдять поза домом або вибирають їжу на винос.

Що їсти на роботі

Існує багато можливостей, і багато що залежить від типу роботи, яку ви виконуєте. Якщо ви проводите більшу частину дня сидячи, не забувайте про велику дозу клітковини. Це подбає про ваше травлення і запобіжить запори і відчуття тяжкості.

Хорошим рішенням може стати салат з сочевицею, лососем або тунцем. Таким чином організм отримує дозу вітамінів, білка та омега-3 кислот. Крім того, така порція наситить вас на кілька годин.

Якщо ви любите гарячі страви, зваріть зелену квасолю і коричневий рис, охолодіть і зберігайте в холодильнику. Вранці приготуйте салат і віднесіть його в окремий бокс, а якщо немає часу, візьміть бокс з помідорами черрі.

Комбінуйте інгредієнти, експериментуйте, але не забувайте включати в їжу здорові рослинні жири (наприклад, горіхи, авокадо, оливкова олія, насіння соняшнику), білки та складні вуглеводи. Уникайте оброблених продуктів і продуктів, повних цукру.

Читайте також: