Цей вид сиру справжнє джерело вітамінів та мінералів: варто додати його до свого меню

На смак він цікавий: солоний і водночас молочний. Він містить вітаміни групи В і ряд мінералів, а також інші речовини з доведеною користю для здоров’я. Мова йде про сир фету.

Чому варто їсти фету

Сир Фета є багатим джерелом вітамінів, мінералів і пробіотиків. Також є джерелом насичених кислот, фосфору, селену і кальцію, а також білка і вітамінів групи В. І на цьому переваги сиру фета не закінчуються. Це також джерело цінних пробіотиків, які підтримують здорове травлення та природний імунітет організму.

Альфа-лактальбумін, присутній у феті, може мати протиракові властивості. Крім того, він має доведений антибатарейний ефект, особливо в поєднанні з цинком і кальцієм. Останній елемент, звичайно, також можна знайти у феті. Наявність кальцію також може мати протиракову дію, особливо в поєднанні з вітаміном D.

Сир Фета містить рибофлавін – іншими словами, вітамін В2, який благотворно впливає на нервову систему. Рекомендується для профілактики головних болів і мігрені. Також вважається, що він сприяє профілактиці захворювань очей, таких як катаракта або глаукома.

Кому не можна їсти фету

Цікавий солонуватий смак сиру можна використовувати в багатьох стравах. Смакує як теплим, так і холодним. У вегетаріанські страви ви можете додавати фету в салати, використовувати її як начинку для овочів, або добавку до бутербродів. Найкраще смакує з цільнозерновим хлібом і порцією овочів.

Фета не рекомендується вживати людям з проблемами травлення лактози, а також людям, які дотримуються дієти, яка виключає або обмежує сіль. Важливо, що оригінальна фета виготовляється не з коров’ячого молока, а це означає, що люди, які дотримуються дієти, яка виключає білок коров’ячого молока, можуть сміливо потягнутися за фетою. Проте, купуючи фету варто читати складові, адже «неоригінальні» продукти можуть бути на основі коров’ячого молока.

Читайте також: