Названо найкорисніше борошно: страви з нього не тільки смачні, а й дуже корисні

Зазвичай ми тягнемося до одного борошна – білого пшеничного. Хоча є багато смачних і корисних альтернатив. Так, спельтове борошно стимулює обмін речовин, знизить рівень холестерину та допоможе боротися з інфекцією. І, звичайно, має чудовий смак. Його варто використовувати при приготуванні млинців, вареників, тортів та інших борошняних страв.

Переваги борошна зі спельти

Борошно зі спельти містить багато харчових волокон, які сприяють правильній роботі кишечника та травної системи. Воно також містить більше білка, ніж пшеничне борошно. Крім того, це джерело мінеральних речовин і вітамінів групи В, а також вітаміну E, відомий як «вітаміни молодості». Також воно містить мінерали: магній, марганець і залізо.

Властивості борошна зі спельти

Ще однією перевагою спельтового борошна є його універсальність. Домашній хліб зі спельтою, млинці, пряники, печиво, вафлі, піца чи вареники – це лише кілька ідей щодо використання цього, як дехто каже, найздоровішого борошна.

Як спельтова борошно впливає на організм: знижує рівень холестерину, покращує обмін речовин, оскільки містить складні вуглеводи. Завдяки вмісту клітковини борошно зі спельти також сприяє правильному травленню та знижує ризик запорів і метеоризму. Оскільки складні вуглеводи дають вам відчуття ситості довше, заміна борошна також може призвести до стрункішої фігури. Вважається, що борошно зі спельти також покращує роботу імунної системи, завдяки багатству антиоксидантів, які також пов’язані з уповільненням процесу старіння.

Читайте також: