Названо види м’яса, які варто їсти після 50 для прискореного метаболізму і спалювання жиру

З роками, після 50, метаболізм людини природним чином сповільнюється, що може негативно впливати на загальне самопочуття та здоров’я. Тому важливо скоригувати раціон, додавши до нього легкозасвоювані продукти, багаті на необхідні поживні речовини.

Одним із ключових елементів харчування у зрілому віці є м’ясо. Воно слугує джерелом легкозасвоюваного білка та заліза, які відіграють важливу роль у підтримці обміну речовин та загального здоров’я організму.

Які ж види м’яса корисно вживати людям старше 50, щоб прискорити метаболізм та спалити жир

Нежирна яловичина

Це м’ясо з низьким вмістом жиру, що багате на залізо, цинк та вітаміни групи В. Вона є чудовим додатком до дієти, оскільки допомагає прискорити обмін речовин, покращує процес кровотворення, зміцнює нервову систему та стимулює активність мозку. Крім того, 100 грамів яловичини містять лише 5 грамів жиру та 95 міліграмів холестерину, роблячи її ідеальним вибором для здорового харчування.

Свиняча вирізка

Білок, який міститься у вирізці, є будівельним матеріалом для клітин. Він бере участь у відновленні та рості тканин, а також у виробництві гормонів, ферментів та антитіл. Тому вживання свинячої вирізки рекомендується людям, які хочуть наростити м’язову масу, а також тим, хто веде активний спосіб життя. Також вирізка є потужним джерелом гемового заліза, що підвищує рівень гемоглобіну в крові.

Курятина

Це м’ясо, яке стимулює обмін речовин та сприяє зниженню зайвого жиру в організмі, сприяючи росту м’язової тканини. Медичні експерти відзначають в курятині високий вміст вітамінів: А, С, Е, В1, В2, В3, В5, В6, В9, які надзвичайно корисні для організму. Грудка курки вважається найціннішою частиною, оскільки вона містить мінімальну кількість жиру, цукрів та крохмалю.

Кроляче м’ясо

Таке м’ясо вважається одним з найбільш корисних видів м’яса за версією дієтологів, оскільки воно сприяє нормалізації обміну речовин у організмі. На 100 грамів кролятини міститься лише 170 кілокалорій та 9% жирів тваринного походження. Крім того, це м’ясо багате на білок, тому особливо корисне для людей похилого віку, дітей та жінок під час годування груддю. Якщо у вас є проблеми з серцем, судинами, шлунково-кишковим трактом або печінкою, вживання кролятини також є важливим.

Читайте також: