Лікарі рекомендують: вживайте цю зелень щодня для здоров’я серця та кісток

Лікарі розкрили секрет неймовірної користі зелені: вона не лише чудово поєднується з будь-якими продуктами, але й багата на життєво необхідні мікроелементи. Натрій, калій, цинк, фосфор і магній – ось лише деякі з них, що роблять зелень справжнім скарбом для нашого організму. Тож, розповідаємо, вживання якої ж зелені подарує вам міцне здоров’я.

Найкорисніша зелень на думку лікарів

Лікарі вважають, що найбільш корисною зеленню для нашого здоров’я є петрушка. Вона вважається універсальною, оскільки може додаватися до будь-яких страв. Крім того, її легко доступно вирощувати на підвіконні протягом усього року. Неоціненна користь петрушки для нашого здоров’я важлива для нашого організму.

Корисні властивості петрушки

Петрушка – це джерело вітаміну К, який існує у двох формах: К1 і К2. Перший вид вітаміну міститься в зелених листкових овочах, кропі, петрушці, кінзі тощо. А вітамін К2 виробляється мікрофлорою кишечника. Вітамін К важливий для міцності серця, судин, згортання крові та гостроти зору. Він також сприяє зупинці кровотечі та швидкості загоєння ран.

Цей вітамін сприяє міцності кісткової тканини, оскільки відповідає за вироблення остеокальцину, який підтримує мінеральну щільність кісток. Щоб вітамін К найкраще засвоювався організмом, лікарі рекомендують вживати петрушку у салатах, заправлених сметаною.

Петрушка також багата на натрій, калій, фтор, магній та органічні кислоти, які позитивно впливають на здоров’я печінки й жовчного міхура, мають сечогінну та жовчогінну дію.

Вона містить антиоксиданти, які мають протипухлинну дію, зміцнюють нервову та серцево-судинну систему. Також у зелені є три каратиноїди – лютеїн, бета-каротин, зеаксантин, які покращують периферичний та нічний зір.

За рахунок вмісту ефірних олій, петрушка має протизапальний ефект, підвищує імунітет організму до вірусних та інфекційних захворювань.

Лікарі рекомендують їсти петрушку з авокадо, огірком та селерою, тоді вона якнайкраще впливатиме на всі системи нашого організму.

Читайте також: