ТОП-3 продукти, які додають енергії та уповільнюють старіння

Що потрібно робити, щоб дожити до старості в доброму здоров’ї та стані? Запорука здорового тіла та гарного самопочуття – правильні звички. Експерти рекомендують частіше вживати три продукти, особливо після 40 років. Вони допоможуть уповільнити цей природний процес і довше зберегти молодість.

Старіння – це природна частина життя кожної людини, під час якої в організмі відбуваються численні зміни. З віком з’являються мімічні зморшки. Після сорока років носогубні складки і поперечні зморшки на лобі. Хоча цього процесу неможливо уникнути, його можна уповільнити. На щастя, на полицях магазинів можна знайти продукти, які допоможуть у цьому.

Йдеться про так звані суперпродукти, які забезпечують організм багатьма цінними поживними речовинами. Тому ці натуральні продукти є корисними, необробленими та низькокалорійними. Вони особливо благотворно впливають на здоров’я. Оскільки вони містять сполуки з високими антиоксидантними властивостями.

Ось 3 продукти, які необхідно їсти.

Лосось

Продуктом, що сприяє уповільненню процесів старіння, є лосось і багато інших жирних сортів риби.

– Лосось – відмінне джерело білка, необхідного для підтримки м’язової маси, особливо літнім людям. Він багатий омега-3 жирними кислотами, які можуть знизити ризик серцевих захворювань, – сказала доктор Ліза Янг, автор книги «Нарешті ситий, нарешті стрункий».

Відповідно до дослідження, опублікованого в журналі Neurology, 40- і 50-річні люди з високим рівнем омега-3 жирних кислот мали менше ознак старіння мозку та мали кращу його роботу.

Журавлина

Журавлина багата на рослинні сполуки, які можуть допомогти уповільнити зниження когнітивних функцій. Дані показують, що вживання еквівалента однієї невеликої чашки журавлини щодня протягом трьох місяців може покращити пам’ять і функцію нейронів.
На додаток до цих властивостей, фрукт має багато чого запропонувати.

Журавлина також є джерелом вітаміну С, який має сильну антиоксидантну дію. Таким чином, це виявляється корисним у боротьбі з вільними радикалами та стимулює вироблення колагену в шкірі.

Помідори

За словами експерта Лізи Янг, помідори – справжній еліксир молодості.

– Вони містять лікопін, який бореться з вільними радикалами та затримує процес старіння шкіри, – зазначила вона.

Цю сполуку також можна знайти в кавуні та рожевому грейпфруті. Він має багато переваг для здоров’я. Як показують наукові дослідження, велике споживання лікопіну, крім іншого, регулює рівень холестерину і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Читайте також: