Названо найкращі овочі для схуднення: включіть їх в свій раціон, щоб позбутися зайвих кілограмів

Хочете позбутися зайвих кілограмів? Дієтолог дає пораду – включіть у свій раціон ці 4 овочі. Ви обов’язково знайдете їх у своєму холодильнику.

Давно відомо, що в раціон обов’язково повинні входити овочі, які є одними з найкорисніших продуктів у світі. Вони є джерелом живлення, що містить велику кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів, харчових волокон та інших поживних інгредієнтів.

Регулярне вживання овочів приносить багато неоціненних переваг для здоров’я: значно знижує ризик розвитку хронічних захворювань (включаючи хвороби серця, діабет і ожиріння), зміцнює імунітет, благотворно впливає на роботу кишечника, додає енергії і сприяє зниженню ваги.

Якщо ви хочете скинути зайву вагу, додайте більше овочів у свій раціон. Одне дослідження 2022 року показало, що учасники, які збільшили споживання фруктів і овочів, відчули здорову втрату ваги та покращили контроль над апетитом.

Енергетичний баланс є одним з найважливіших факторів для людей, які хочуть схуднути. Овочі є союзником у процесі схуднення завдяки своїй багатій поживній цінності та низькій калорійності. В інтерв’ю з eatthis.com дієтолог Тріста Бест перелічує чотири овочі, які варто їсти на дієті для схуднення.

Хрестоцвіті овочі

Хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, цвітна капуста, капуста та брюссельська капуста, є чудовими продуктами для схуднення. У них мало калорій, але багато клітковини та інших поживних інгредієнтів. Вони містять сильні антиоксиданти, які знижують, рівень цитокінів, тим самим зменшуючи запалення в організмі. Завдяки вмісту клітковини вони забезпечують триваліше відчуття ситості.

Картопля

Цей коренеплід має погану славу, тому що він багатий вуглеводами і не сприяє схудненню. Як виявилося, це невірне припущення далеке від істини. Картопля багата поживними речовинами, зокрема: вітаміном С, клітковиною і калієм. Картопля має низьку калорійність і високий вміст клітковини та інших корисних поживних речовин, які допомагають схуднути. Калорійність відвареної картоплі залежить від її сорту, способу приготування та використовуваних добавок і спецій. Додавання вершкового масла або сметани до вареної картоплі може значно збільшити її калорійність.

Огірок

Дієта для схуднення повинна включати огірок, який є здоровою та смачною закускою, яка підтримує належне зволоження організму. Він складається аж на 95 відсотків з води, яка займає багато місця в шлунку, змушуючи нас відчувати ситість. І він дійсно низькокалорійний – в 100 г міститься всього 14 ккал.

Крім того, огірок є чудовим джерелом антиоксидантів і вітамінів (наприклад, A, C, E, K і B3, B6 і B12). Наукові дослідження підтвердили, що цей надзвичайно популярний овоч дуже благотворно впливає на наше здоров’я та допомагає в схудненні.

Цукіні

Цукіні — це універсальний овоч, який можна використовувати в багатьох різноманітних стравах, таких як салати та супи. Ще одна перевага полягає в тому, що він містить лише 17 калорій на 100 г. Завдяки високому вмісту клітковини він підтримує травлення та підвищує відчуття ситості. Тому кабачки є цінним інгредієнтом дієти для схуднення.

Читайте також: