Експерти назвали 5 видів м’яса, які небезпечно купувати в супермаркетах

Для багатьох людей, які обирають м’ясо для вечері, найпростішим і найзвичнішим способом є похід до м’ясного відділу або холодильника в супермаркеті. Це зручно і доступно. Проте, професійні м’ясники стверджують, що якість м’яса в супермаркетах часто поступається тій, що пропонують спеціалізовані м’ясні магазини. Це все тому, що такі магазини фокусуються на продуктах тваринного походження лише з перевірених джерел.

Тож, зважаючи на це, експерти назвали п’ять видів м’яса, які настійно рекомендують купувати не в супермаркеті, а в суто м’ясній крамниці.

Яловичий і пташиний фарш

М’ясник Луїс Мата зазначає, що яловичий і пташиний фарш постачається попередньо подрібненим із великих м’ясопереробних підприємств, де використовуються суміші різних відрубів — не завжди найвищої якості.

Цей процес може погіршити смак і якість м’яса, а також підвищує ризик зараження харчовими захворюваннями.

Спеціалізовані м’ясні крамниці, натомість, закуповують м’ясо в невеликих постачальників, що дозволяє їм знати, як обробляють м’ясо і що саме входить до складу кожного фаршу.

“Свіжа” риба та морепродукти

У супермаркетах все частіше можна побачити “свіжу” рибу та молюсків. Проте м’ясники наголошують, що таке твердження викликає сумніви, якщо тільки ви не купуєте їх у магазині, розташованому дуже близько до водойми.

Якщо відвідування спеціалізованого рибного магазину неможливе, краще купувати заморожені морепродукти, оскільки більшість заморожених продуктів обробляються і заморожуються прямо на судні, що допомагає зберегти їх свіжість.

Витримана яловичина

Витримана яловичина достатньо високо цінується м’ясоїдами за її ніжну текстуру і насичений смак.

М’ясник Річ Сільверман зазначає, що супермаркети не мають достатньо часу, обладнання та можливостей для правильного витримування м’яса. Зазвичай використовується метод “вологого старіння”, при якому під час приготування волога всередині м’яса робить його жорстким.

М’ясні відруби на кістці

М’ясні відруби на кістці — чудовий вибір для ароматного тушкування, а кістки можна використовувати для приготування домашнього бульйону.

Однак м’ясо на кістці в супермаркетах має тенденцію псуватися швидше, ніж безкісткове м’ясо. Присутність кісток змінює pH м’яса, що може призвести до неприємного запаху і зміни кольору.

У м’ясних відділах супермаркетів часто не дотримується точний температурний режим, і запаковане м’ясо може пролежати там більше доби.

Паштет

У супермаркетах часто можна побачити печінку, нирки та домашні паштети. Власниця м’ясного магазину Розанжела Теодоро заявляє, що ніколи не купувала б паштет у супермаркеті, оскільки для його правильного приготування потрібне спеціальне обладнання та чимало досвіду.

Читайте також: