Страви на грилі: кому не бажано їсти таку їжу

Навесні і влітку ми любимо вийти подихати свіжим повітрям і приготувати шашлик на грилі. Останнім часом ми все більше експериментуємо і окрім типових страв на грилі, тобто м’яса в різних формах, ми також готуємо на грилі рибу, овочі та навіть фрукти. Спільне барбекю – відмінна ідея для спільного проведення часу. Однак деякі люди повинні бути обережними, тому що страви, приготовані на грилі, можуть бути більш шкідливими для них, ніж для інших. Тож кому не можна їсти їжу, приготовану на грилі?

Діти

Перша група, якій слід уникати страв, приготованих на грилі, – діти. Їм не обов’язково повністю відмовлятися від страв, приготованих таким чином, але варто їх трохи видозмінити для потреб найменших.

Страви на грилі можна пропонувати дітям після трирічного віку.

Не можна давати дітям м’ясо, що піддалося обробці, тому уникайте всіх ковбас, сосисок, а також жирного м’яса, наприклад свинячої шиї або бекону. Замість цього дитині можна запропонувати нежирне м’ясо, рибу, овочі на грилі.

Люди з виразкою шлунка

При виразці шлунка, гастроезофагеальному рефлюксі, захворюваннях шлунка і кишечника потрібна легкозасвоювана дієта, яка не навантажує травний тракт. На жаль, страви, приготовані на грилі, особливо м’ясо, важко перетравлюються і можуть подразнювати слизову оболонку шлунка, що спричиняє проблеми зі здоров’ям.

Надмірне споживання їжі, смаженої на грилі, також може сприяти запорам, печії та болю в животі.

Люди із захворюваннями печінки

Людям із захворюваннями печінки слід дотримуватися кількох правил у харчуванні. Перш за все, категорично уникайте алкоголю, який ми часто подаємо до страв, приготованих на грилі. Крім того, вони повинні обмежити до мінімуму жирну їжу – сосиски або смажені свинячі шийки не вписуються в припущення здорового харчування.
М’ясо, смажене на грилі, зазвичай важко перетравлюється і часто містить велику кількість солі, що не сприяє здоров’ю печінки і може викликати неприємні наслідки, наприклад, біль.

Читайте також: