ТОП-3 суперпродукти для здоров’я кишечника

Якщо ви хочете внести зміни у своє щоденне меню, дієтолог має кілька порад. Варто включити 3 суперпродукти. Ваш кишечник скаже вам за це спасибі.

Дієтолог Шон Вілкінсон згадав про т. зв суперфуди, які благотворно впливають на роботу кишечника. Ці натуральні та смачні продукти, що містять багато унікальних поживних речовин, також подбають про ваш гарний настрій, підвищать імунітет та зменшать рівень стресу.

Імбир

Варто збагатити меню всім відомим і популярним імбиром, особливо в осінньо-зимовий період. Він містить весь склад поживних речовин, в тому числі: вітаміни, мінерали, амінокислоти та антиоксиданти. Завдяки цьому він має комплексні оздоровчі властивості, наприклад, підтримує травлення, має протизапальні, антибактеріальні, противірусні та зігріваючі властивості.

За словами дієтолога, імбир вважається речовиною, яка «допомагає правильній роботі кишечника, знімає його спазми і стимулює спорожнення шлунка».

Овес

Ще один суперфуд, рекомендований експертом Шоном Вілкінсоном, — овес, який вважається одним із найкорисніших злаків. Як джерело численних вітамінів, мінеральних солей і великої кількості розчинної клітковини (званої бета-глюканом), він благотворно впливає на кишечник. Це стимулює їх працювати більше.

Як пояснив дієтолог, овес, завдяки багатому вмісту рослинної клітковини, «відіграє ключову роль у зниженні рівня холестерину та регулюванні рівня цукру в крові». Крім того, він містить набагато більше білка і менше вуглеводів, ніж більшість злаків.

Цей не дорогий і здоровий продукт можна використовувати різними способами, наприклад, як добавку до мюслі, йогурту, печива, випічки або для приготування домашніх сухих сніданків.

Какао

За словами Вілкінсона, какао є цінним продуктом у здоровому та добре збалансованому меню. Цей найважливіший інгредієнт шоколаду багатий антиоксидантами, а також магнієм, кальцієм і залізом. Поєднання цих інгредієнтів покращує наше самопочуття.

Експерт зазначив, що какао також є «пробіотиком, який допомагає живити здорові кишкові бактерії». Тож з’їсти шматочок темного шоколаду – чудова ідея, вважає дієтолог.

Читайте також: