ТОП-10 продуктів, які не рекомендується їсти на сніданок

Деякі продукти не слід вживати натщесерце зранку, якщо ви прагнете зберегти здоров’я і уникнути деяких захворювань. Те, як людина розпочинає свій день і що вона споживає на сніданок, значною мірою впливає на її самопочуття та настрій. Що не варто їсти вранці, якщо ви прагнете правильно харчуватися?

Білий хліб

Тости є дуже популярною стравою на сніданок. Однак майже вся їхня харчова цінність зникає, коли ви додаєте солодке варення або джем. Тому краще замініть звичний тост з білого хліба на мультизерновий шматочок з нежирним маслом, сиром та авокадо.

Сухий сніданок

Часто люди вибирають на сніданок пластівці, оскільки їх не потрібно готувати і процес споживання їжі займає мало часу. Однак зернові культури для сухих сніданків проходять тривалу обробку, через що містять небагато цільного зерна, але багато цукру та інших шкідливих добавок. Щоденне вживання пластівців може призвести до діабету, ожиріння та серцевих захворювань.

Кава

Пити каву натщесерце може нашкодити вашому здоров’ю. Якщо ви не можете відмовитися від цього напою, обов’язково з’їжте щось, щоб шлунок не був пустим.

Ароматизовані йогурти

Виробники додають до цих продуктів багато підсилювачів смаку та аромату, а також підсолоджувачів і цукру. Такий склад зовсім не корисний для вашого здоров’я, тому краще замініть ароматизовані йогурти на звичайний грецький без цукру та додайте до нього трохи ягід.

Кекс

Цей вибір не кращий за звичайне тістечко. Кекси зазвичай виготовляють з рослинної олії, великої кількості цукру та рафінованого борошна, а часто посипають шоколадною стружкою чи цукровою пудрою. Щоб не нашкодити здоров’ю, краще відмовитися від такого сніданку.

Млинці

Ще один популярний сніданок, який не можна назвати корисним. Хоча в млинцях багато білка, до їхнього складу входить рафіноване борошно, яке може сприяти розвитку ожиріння та діабету.

Смузі

Багато хто вважає смузі корисними і часто готує їх зранку. Але для сніданку це не найкращий варіант через велику кількість цукру, що може значно підвищити рівень цукру в крові.

Батончик з мюслі

Ці смаколики здаються корисними, але це лише на перший погляд. Насправді в них міститься лише 1-3 г клітковини, але дуже багато цукру, що робить їх поганим вибором для сніданку. Крім того, щоденне споживання батончиків з мюслі натщесерце може викликати запалення в організмі.

Фруктові соки з пакування

У магазинних соках дуже мало натурального соку, але багато цукру. Вони можуть викликати ожиріння, діабет та різні хронічні захворювання.

Пончики

Пончики відомі своїм неповторним смаком. Але варто знати, що один пончик містить близько 400-500 калорій і приблизно 30 г рафінованого цукру. Вживання їх натщесерце може спричинити різкий стрибок рівня глюкози, що викликає сонливість у денний час.

Читайте також: