Лікарі назвали продукти, які не можна їсти з вареними яйцями

До складу яєць входять життєво важливі амінокислоти, які підтримують обмін речовин та зміцнюють імунітет. Крім того, вони містять лецитин — жироподібну речовину, що захищає печінку та позитивно впливає на метаболізм. Також у яйцях міститься вітамін D, необхідний для здоров’я кісток, а також кальцій і фосфор, які разом із вітаміном D роблять зуби міцнішими. Проте, як зазначили гастроентерологи ці корисні властивості можуть бути зруйновані досить просто, якщо вживати продукти, які не поєднуються з яйцями.

Як правильно вживати яйця

Рекомендується споживати не більше 1-2 яєць на день. У випадку підвищеного рівня холестерину, доцільно обмежитися лише яєчними білками, уникаючи вживання жовтків, що містять цю речовину.

Серед найбільш дієтичних страв можна відзначити яйця “некруто” та “пашот” (зварені без шкаралупи в ледь киплячій воді). Смажені яйця є дуже калорійною стравою, особливо якщо готуються на салі або олії. Щоб зменшити калорійність, краще використовувати пряжене масло або кокосову олію.

Які продукти не можна їсти разом з яйцями

Не рекомендується поєднувати яйця з сиром, шинкою чи м’ясом, оскільки ці страви дуже смачні, що може спонукати до переїдання. Також варто уникати додавання майонезу та інших висококалорійних соусів, таких як цезар, сирний, медово-гірчичний чи тартар.

Як доповнення до яєць можна використовувати зелень та некрохмалисті овочі, такі як капуста, солодкий перець, огірок, селера та шпинат.

Варені яйця можна зберігати в холодильнику протягом 3-7 днів при температурі не вище +4 °C. Якщо вони вже очищені від шкаралупи, краще з’їсти їх того ж дня. Якщо яйця залишилися на столі, слід вжити їх протягом двох годин (при температурі +30 °C цей термін скорочується до однієї години).

Читайте також: