Названо продукти, які категорично не можна зберігати в холодильнику

Всі ми звикли думати, що місце більшості продуктів – це холодильник. Адже там холодно, а значить їжа довше залишається свіжою, чи не так?

Однак, дослідження показують, що деякі продукти краще зберігати при кімнатній температурі. Їх зберігання в холодильнику може призвести до втрати смаку, псування , а в деяких випадках навіть до розмноження бактерій, адже вони погано переносять холод.

Які продукти не можна класти до холодильника

Авокадо

Холод уповільнює процес дозрівання і може негативно вплинути на його текстуру.

Базилік

В холодильнику базилік в’яне. До нього, як і до інших м’яких трав, слід ставитися як до квітів: зрізати і зберігати в склянці з водою.

Огірки

Через зберігання в холодильнику огірки стають плямистими і м’якими.

Твердий сир

Витримані сири, такі як пармезан, не потребують охолодження, згідно з даними Міністерства сільського господарства США. Їх можна зберігати в герметичній скляній тарі в прохолодному темному місці, наприклад, в коморі. Проте, в холодильнику вони протримаються довше.

Ягоди

В холодильнику ягоди втрачають свій яскравий смак і текстуру. Зберігайте їх при кімнатній температурі і споживайте протягом декількох днів.

Манго

Холодильник уповільнює процес дозрівання фрукту. Зберігайте манго при кімнатній температурі, доки воно не буде готове до вживання.

Цибуля та часник

Ці коренеплоди добре себе почувають при кімнатній температурі. В холодильнику вони стають м’якими, а ризик розвитку бактерій на них збільшується.

Помідори

Холод негативно впливає на процес дозрівання і смак помідорів. Він пошкоджує ферменти і робить їх менш соковитими.

Читайте також: