Фітнес-тренер назвав три правила, які допоможуть схуднути та підтримувати вагу

Схуднення – це не просто мрія, а результат наполегливої роботи над собою. Щоб досягти бажаних форм, важливо не лише мріяти, а й діяти. Фітнес-тренер Юрій Попко у своєму пості на Facebook ділиться трьома золотими правилами, які допоможуть вам досягти бажаного результату та закріпити його якнайдовше.

Зважтесь і зробіть заміри

“Вранці натщесерце зважтесь і сфотографуйтесь при нормальному освітленні спереду, ззаду і збоку. Зробіть заміри – в грудях, по животі, по стегнах. Запишіть усі заміри і робіть нові кожні два тижні. Без цієї рекомендації навіть не розпочинайте схуднення, бо даремно змарнуєте час”, – наголошує тренер.

Тренер запевняє, що коли людина побачить перші результати за два тижні, це мотивуватиме її дотримуватись режиму надалі.

Встановіть калькулятор калорій

“Є велика ймовірність, що ви будете його вести неправильно, але хоча б поверхнево ви почнете розуміти, скільки калорій ви споживаєте, скільки калорій у тій чи іншій страві, а також яке у продукті співвідношення білків, жирів і вуглеводів”, – радить експерт.

Ви можете встановити на свій гаджет багато безкоштовних програм для підрахунку калорій. Ці програми дозволяють вам записувати всі продукти, які ви вживаєте протягом дня, а також допомагають відстежувати кількість калорій, спалених під час ходьби або інших фізичних активностей.

Щоденно прогулюйтесь

“Мінімум одну годину ходіть пішки або їздіть на велосипеді. Чим більше, тим краще. За годину ви спалюватимете 150-200 калорій”, – пояснює тренер.

Важливо усвідомлювати, що під час зниження ваги головне – це зберігати калорійний дефіцит і водночас забезпечувати контроль над вмістом білків, жирів та вуглеводів. Не рекомендується прихильність до радикальних дієт, оскільки вони можуть принести швидкий результат, який потім важко утримувати.

Читайте також: