Названо несподіваний інгредієнт, який категорично не можна додавати до вівсянки

Вівсянка – це не просто смачний і ситний сніданок, але й джерело корисних речовин. Вівсяні пластівці можна приготувати різними способами, що робить їх ідеальною стравою на перший прийом їжі. Проте, існує один інгредієнт, який не варто додавати до вівсянки, якщо ви прагнете до максимуму зберегти її корисні властивості.

Чому вівсянка – це суперфуд

Вівсянка містить 70% вуглеводів, 15% білка, ненасичені жирні кислоти, вітаміни B1, B9 та K, а також магній, залізо та цинк. Дрібні пластівці вівсянки багаті на клітковину, яка допомагає травленню та дає відчуття ситості.

А бета-глюкан, що міститься у вівсяних пластівцях, може допомогти знизити рівень холестерину.

Вівсянка чудово поєднується з різними добавками, які роблять її ще смачнішою та поживнішою. Її можна їсти з фруктами, горіхами, йогуртом, медом або какао-порошком.

Але є один інгредієнт, який не варто додавати до вівсянки і це – сухофрукти

Чому не варто додавати до вівсянки сухофрукти

Сухофрукти містять значно більше калорій і цукру на одиницю ваги, порівняно зі свіжими ягодами, виноградом або сливами. Це пов’язано з тим, що під час сушіння з них видаляється вода, а концентрація поживних речовин, в тому числі цукру, зростає.

Вживання великої кількості сухофруктів з вівсянкою може призвести до різкого підвищення рівня цукру в крові, появи тяги до солодкого та, як наслідок, до набору зайвої ваги.

Якщо вам все ж таки хочеться солодкого, посипте вівсянку какао-порошком або додайте трохи кориці. Ці інгредієнти низькокалорійні і не додадуть страві зайвих калорій.

Читайте також: