Останні новини

Вівсянка: 5 причин їсти її щодня, щоб покращити своє здоров’я

- 10 Лютого 2024, 11:02

Вівсянка — це універсальний продукт, який можна їсти на сніданок, обід або вечерю. Її можна готувати на молоці, воді або йогурті, а також додавати різні фрукти, горіхи, насіння, мед або спеції, щоб зробити її ще більш корисною та смачною. Розповідаємо про переваги, які переконають вас в тому, аби щодня вживати на сніданок вівсяну кашу.

Багата поживними речовинами

Вівсянка містить безліч вітамінів та мінералів, таких як залізо, магній, цинк, селен, вітаміни групи B, а також кальцій і калій. Ці поживні речовини необхідні для підтримки здорового функціонування організму.

Містить антиоксиданти

Вівсяна крупа багата на поліфенольні антиоксиданти, які мають протизапальні властивості. Ці антиоксиданти борються з вільними радикалами, що уповільнює старіння та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту та ожиріння.

Насичує організм

Вівсяна каша на сніданок насичує організм, тому ви не будете хотіти їсти щось до обіду. Таким чином, вівсянка допомагає тим, хто слідкує за своєю фігурою та уникати переїдання.

Контролює рівень глюкози в крові

Вівсяна каша регулярно споживається людьми з діабетом 2 типу, оскільки вона контролює рівень глюкози в крові. Дослідження виявило, що вівсянка не тільки знижує рівень глюкози в крові, але й підвищує чутливість до інсуліну.

Зміцнює імунітет

Вівсяна крупа містить бета-глюкан — речовину, яка зміцнює імунітет та знижує рівень холестерину. Вівсяна каша може знизити ризик захворювань серця.

Як вибрати вівсянку та що до неї додати

Рекомендуємо варити вівсянку з цілих зерен вівса. Не слід вибирати каші швидкого приготування в пакетах, бо вони не мають жодної користі.

Якщо ви любите солодку вівсянку — додайте до неї фруктів або ягід. Солону вівсянку можна зробити смачнішою, доповнивши сиром, бобами, авокадо або песто.

По темі