Як розпізнати ідеально стигле авокадо: дієві поради

Якщо вам ніколи не вдається визначити, яке авокадо дозріле, а яке – ні, вам слід дізнатися кілька корисних хитрощів. З їхньою допомогою ви завжди будете обирати ідеальні плоди.

Корисні властивості авокадо

Плоди авокадо високо цінні за їхний високий вміст калорій, що робить їх поживними, але вони фактично не містять цукру. Крім того, вони багаті клітковиною, яка сприяє збереженню хорошого апетиту та запобіганню переїдання.

М’якоть авокадо може бути чудовим доповненням до сніданку, а також використовуватися як маска для обличчя та волосся – за умови, що ви оберете якісний фрукт.

Як правильно вибрати дозріле авокадо

По-перше, слід звернути увагу на форму – вона повинна нагадувати грушу і мати довжину не більше 25 сантиметрів. Також не варто брати дуже важкі авокадо. Найсмачнішими будуть маленькі фрукти вагою до 200 грамів. Вони містять багато корисних вітамінів і мають насичений смак.

Дозрілі плоди авокадо мають трохи темний колір – щонайменше, більшість сортів. Шкірка дозрілого плоду буде темно-зелена, а м’якуш – ніжно зелений. Біля кісточки колір може змінюватися на більш жовтий відтінок. Свіже авокадо також має товстокору кісточку.

На дозрілому плоді має залишатися слід від пальця, тому можна провести просту перевірку. Просто натисніть на авокадо, щоб перевірити його дозрілість. Якщо відбиток не залишається, то авокадо ще не дозріло. Для досягнення максимального смаку йому потрібно ще лежати приблизно два – три дні.

Але якщо після натискання на фрукт шкірка не відновлюється, це означає, що він перезрілий, і таке авокадо слід з’їсти негайно, оскільки в іншому випадку воно просто зіпсується.

Також слід звернути увагу на плодоніжку, оскільки в недозрілих фруктах вона буде світлою, трохи вологою і міцною. У перезрілих плодах плодоніжка висихає і стає темною.

Під час зтрушування плоду можна почути легкий звук, що свідчить про те, що кісточка легко відділяється від м’якоті, а отже, авокадо дозріле.

Читайте також: