Вчені розповіли, як правильно їсти авокадо, щоб отримати максимум користі

Зверніться до 100 людей з проханням розрізати авокадо, і, ймовірно, отримаєте 100 різних методів. Проте існує лише один спосіб, який гарантує збереження максимальної кількості корисних речовин.

Як потрібно їсти авокадо для здоровʼя очей

Доктор Майкл Ґреґер, член Американського коледжу медицини способу життя, у своєму YouTube-каналі NutritionFacts пояснив, як насправді слід нарізати авокадо, щоб отримати максимальну користь. І цей метод може вас здивувати.

Спочатку Майкл перерахував усі переваги плоду для нашого здоров’я. Авокадо дуже корисний для організму, це завдяки вмісту клітковини та вітаміну Е. Крім того, цей фрукт багатий на мононенасичені жири, які сприяють здоров’ю серця та можуть знижувати артеріальний тиск.

Також авокадо містить речовини, які, за словами доктора Майкла, підтримують здоров’я очей.

Аби здобути максимальну користь для здоров’я очей, важливо споживати авокадо особливим чином. Вчений стверджує, що запас каротиноїдів, корисних для зору речовин, зосереджений у темно-зеленій м’якоті неподалік від шкірки. Тому, важливо не лише споживати серцевину, а й м’якоть ближче до краю. При цьому фрукт має бути дозрілим.

Як правильно споживати плід

Рекомендується використовувати метод надрізу. Спочатку вимийте та промокніть авокадо, а потім розріжте його навпіл, провівши ножем вздовж кісточки.

Розділіть плід на дві половинки і потім кожну половинку розріжте ще раз, щоб отримати чотири скибочки. Тепер акуратно зніміть шкірку зі скибочок авокадо, намагаючись не втратити багату на поживні речовини м’якоть під шкіркою.

Найзручніше використовувати чайну ложку, щоб зібрати м’якоть зі шкірки. Цю м’якоть можна намастити на хліб, найкраще цільнозерновий, або додати до салатів чи споживати з бобовими. Також дуже корисно поєднувати м’якоть авокадо з зеленню та морквою.

Читайте також: