З’їжте перед сном: смаколики, які допоможуть вам міцно спати

Хоча споживання їжі безпосередньо перед сном може негативно вплинути на якість вашого сну, за словами експертів зі сну, існують конкретні продукти, які сприяють поліпшенню нічного відпочинку.

Які продукти покращують сон

На думку експертів експертів, темний шоколад є ідеальним варіантом перекусу перед сном. Вони стверджують, що споживання темного шоколаду за годину до сну може позитивно вплинути на якість вашого сну, забезпечуючи більш продуктивний відпочинок вночі.

Зазначається, що темний шоколад не лише багатий на “ідеальні поживні речовини”, а також сприяє виробленню серотоніну – гормону щастя, який допомагає людям почуватися більш розслабленими.

Експерти також повідомили, що вживання бананів, мигдалю або волоських горіхів, а також арахісової олії перед сном може поліпшити сон.

Так, арахісова олія також містить триптофан – амінокислоту, яку організм використовує для вироблення мелатоніну – гормону, який повідомляє організму, що він готовий до сну, – плюс серотонін. А банани корисні для сну, оскільки містять магній, який допомагає збалансувати внутрішній годинник організму і збільшити вироблення мелатоніну.

Попкорн також містить триптофан і може стимулювати вироблення серотоніну перед сном.

Читайте також: