Здорові лише на вигляд: 6 продуктів, які не такі корисні, як здаються

Дієтолог Шері Нельсон розповіла, що деякі продукти можуть містити значно менше корисних речовин, ніж ви очікували, або бути наповненими інгредієнтами, про які ви раніше не чули.

Наприклад, деякі продукти в упаковці, які здаються здоровими, насправді можна віднести до категорії ультраоброблених. Це означає, що вони містять консерванти, добавки та штучні складники, які можуть негативно впливати на ваше здоров’я. Проблема полягає в тому, що на упаковці часто відсутні будь-які позначки, які б вказували на те, що продукт був підданий ультраобробці.

Насамперед, деякі “здорові” продукти можуть містити велику кількість прихованих нездорових жирів, цукру та натрію, що може спричинити набір ваги, підвищення кров’яного тиску та рівня холестерину.

Які продукти не такі корисні, як здаються

Батончики з граноли

Хоча такі батончики часто рекламуються як здорові закуски через своє поєднання з цільними зернами, горіхами та сухофруктами, насправді можуть містити компоненти, що не є корисними для організму.

Серед таких компонентів — велика кількість цукру, очищених злаків, гідрогенізованих олій, а також штучних ароматизаторів і барвників. Крім того, деякі з цих батончиків мають високий вміст калорій. А також низький вміст білка та клітковини, що може не дозволити довго відчувати ситість.

Ароматизований йогурт

Ароматизований йогурт містить цукор, штучні підсолоджувачі та штучні ароматизатори. Згідно з рекомендаціями Американської кардіологічної асоціації, чоловікам рекомендується споживати 36 грамів (або менше, що дорівнює 9 чайним ложкам) доданого цукру на день, а жінкам – не більше 25 грамів (або 6 чайних ложок).

Кокосове масло

Кокосова олія може стати чудовим засобом догляду за волоссям та шкірою. Однак варто пам’ятати, що в її складі міститься значна кількість насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину та сприяти утворенню бляшок у судинах. Це, в свою чергу, збільшує ризик серцевих захворювань.

У порівнянні з цим, оливкова олія є більш здоровим варіантом, оскільки містить переважно ненасичені жири. Якщо ви прагнете використовувати кокосове масло в їжу, слід робити це у помірних кількостях.

Соки

Фруктовий сік, який можна придбати у магазині, часто містить доданий цукор та інші добавки. Тому завжди краще споживати цілий фрукт, оскільки він містить клітковину. Наприклад, одна склянка апельсинового соку може містити близько 8 грамів цукру, а яблучний сік – приблизно 10 грамів.

Соус для салатів

Таке доповнення до легкої страви дуже підступне, легкі на вигляд, важкі на склад, багаті соуси для салатів можуть містити приховані порції цукру та солі, що може впливати на здоров’я серця. Продукти з низьким вмістом жиру сприяють схудненню, хоча насправді вони часто такі ж шкідливі, якщо не гірші, ніж їх повножирні аналоги.

Плавлений сир

У складі цього продукту практично відсутній справжній сир. Це молоко з сироподібною масою, до якої додаються хімічні добавки. Крім того, такий сир містить велику кількість натрію: лише невеликий шматочок може покрити 2/3 добової норми цього елемента.

Читайте також: