Чому важливо їсти ці 3 овочі, навіть якщо вони вам не подобаються

Отримання добової норми овочів – це важливо, але не менш важливо обирати правильні овочі. Докторка Дебора Лі рекомендує три овочі, які обов’язково повинні бути у вашому кошику під час наступного походу в магазин.

Брюссельська капуста

Брюссельська капуста часто займає перше місце серед найменш улюблених овочів, проте цей дрібний продукт насправді дуже корисний для здоров’я. Крім великої кількості вітамінів, ця капуста також багата на антиоксиданти, які відіграють важливу роль у збереженні здоров’я.

“Вони важливі для людського здоров’я, оскільки борються з окислювальним стресом і, таким чином, зменшують ризик розвитку хронічних захворювань, таких як високий кров’яний тиск, діабет 2 типу, хвороби серця та деменція”, – зазначила Дебора Лі.

До того ж, цей сорт капусти може бути надзвичайно корисним для зменшення ризику раку кишечника, оскільки в ньому містяться глюкозинолати.

Шпинат

Це також чудовий овоч, багатий корисними мінералами, такими як залізо, магній та вітамін С. Листові овочі мають численні переваги для здоров’я, вони допомагають контролювати запалення та навіть покращують зір.

“Шпинат містить велику кількість нітратів, які важливі для здоров’я, оскільки сприяють контролю артеріального тиску. Також він містить багато антиоксидантів, які захищають від окислювального стресу та знижують артеріальний тиск. Є думка, що високий рівень нітратів захищає від раку шлунка”, – пояснила лікарка.

Баклажан

Можливо, неочікувано побачити цей овоч у списку найкорисніших, проте він дійсно дуже корисний. Він містить багато клітковини, яка сприяє здоров’ю кишківника, і необхідна для травлення та запобігання всмоктуванню холестерину в крові.

Читайте також: