Дієтологиня розповіла, як швидко та безпечно скинути зайву вагу: 3 надійні способи

Швидке схуднення може бути небезпечним для здоров’я, застерігають експерти.

Стеф Сассос, директор лабораторії харчування журналу Good Housekeeping, наголошує, що більшість дієт можуть призвести до розвитку різних проблем, зокрема зневоднення, недоїдання та небезпечного електролітного дисбалансу. Справа в тому, що утримати втрачену вагу надзвичайно складно. Але хороша новина полягає в тому, що вага тіла – це ще не межа щастя, ви можете бути підтягнутими, навіть якщо ви не такі худі, як хотіли б.

Тим не менш, якщо схуднення для вас є пріоритетом, є кращі способи досягти його, ніж суворі обмеження, неперевірені добавки або химерні харчові комбінації, які ви бачите в соціальних мережах. Сассос радить звернутися за допомогою до дієтологів, особливо якщо ви намагалися втратити вагу протягом багатьох років і не досягли тривалого успіху.

“Важливо працювати з дієтологом, який допоможе вам поставити реалістичні цілі щодо вашого способу життя, типу фігури тощо, – каже фахівець, – Крім того, існують й інші фактори, які можуть вам заважати, такі як гормональний дисбаланс та проблеми зі щитовидною залозою”.

Нижче наведено 3 способи здорового харчування та фізичних вправ, які допоможуть досягти бажаних результатів та підтримувати здорову вагу.

Збільште споживання клітковини

Близько 95% людей не отримують достатньої кількості клітковини, каже Сассос, і це дуже прикро, адже клітковина не тільки допомагає травній системі працювати (і регулярно випорожнюватися), але й сприяє насиченню, завдяки чому ви відчуваєте себе менш голодними.

“Клітковина може допомогти вам дотримуватися режиму, контролювати рівень цукру в крові і навіть знизити рівень холестерину. Просто збільшуйте її кількість поступово, щоб уникнути газів і здуття живота, а також не забувайте зосереджуватися на гідратації, щоб допомогти клітковині розсмоктуватися у шлунку і перетравлюватися належним чином”, – зазначає Сассос.

Почніть робити силові тренування

Фізичні вправи, особливо силові тренування, є важливими не лише для нарощування м’язової маси, але й для підтримання здорової ваги. Силові тренування, які можна проводити з різними видами обтяжень, резиновими стрічками або власною вагою у йозі та пілатесі, допомагають підвищити метаболізм і сприяють спалюванню жирів. Навіть якщо показник на вагах не змінюється, ви всеодно можливо втрачаєте жирові відкладення, оскільки м’язова маса щільніша за жир. Разом із тим, Сассос наголошує на важливості розуміння свого тіла, зокрема рівня жирового прошарку, щоб більш повноцінно відчувати переваги силових тренувань. Тому не бійтеся почати тренуватися навіть якщо ви початківець, оскільки це корисно для вашого здоров’я і форми тіла.

Відмовтеся від солодких напоїв

Відмова від солодких напоїв часто є найпростішим способом пришвидшити процес схуднення, крім того, це корисно для здоров’я серця і профілактики діабету. Слідкуйте за споживанням соку, газованої води, підсолодженої кави та чаю, а також алкогольних напоїв. Якщо ви будете вживати кожен з цих напоїв протягом дня, до ночі ви отримаєте щонайменше 800 додаткових калорій – і все одно будете голодними.

Читайте також: