2 страви, які не рекомендується їсти на вечерю, якщо ви хочете схуднути

Хоча дефіцит калорій та фізичні вправи є ключовими факторами для схуднення, існують продукти, які можуть допомогти вашому організму швидше й ефективніше позбутися зайвої ваги.

Група дієтологів дослідила та визначила два продукти, які найшкідливіші для вечері. Ці продукти не лише уповільнюють метаболізм, але й можуть призвести до резистентності до інсуліну, коли організму стає важко транспортувати глюкозу в крові.

Макаронні вироби

Необхідно забути про те, що макарони з грубого борошна не шкодять фігурі. Експерти попереджають, що будь-які макарони з пшениці можуть сповільнити метаболізм і перешкодити вам у досягненні вашої цілі зниження ваги.

Будь-яка паста підвищує рівень інсуліну та може спричинити запалення, яке, у свою чергу, може призвести до здуття живота та затримки води. Після цього рівень цукру в крові зростає, а жир накопичується.

Якщо ви все ж таки не можете утриматися від макаронів на вечерю, рекомендується готувати їх один раз на тиждень та обмежувати порцію до 200 грамів.

Курячі нагетси або курка смажена у фритюрі

При купівлі або приготуванні напівфабрикатів у фритюрі ви піддаєте себе ризику. Смажена у фритюрі курка, так само, як і будь-що інше, приготоване у фритюрі, містить велику кількість олії. Під час смаження утворюються шкідливі сполуки – продукти глікування та акриламід.

Необхідно пам’ятати про панірування, яке містить рафіновані вуглеводи. Вони можуть призвести до різких коливань рівня цукру в крові та сповільнити обмін речовин.

Отже, така їжа має низьку поживну цінність, але високий калорійний вміст. Це те, що дієтологи називають “порожніми калоріями”. Замість смаженої в паніруванні курятини рекомендується приготувати запечене куряче філе з овочами.

Читайте також: